Topeşti 5 kg în 14 zile cu dieta Mayo

1 shutterstock 160379219 jpg jpeg

În ciuda numelui său exotic, principiile acestui regim sunt aproape banale: înlocuieşti obiceiurile alimentare proaste cu unele bune şi, iată, silueta ta se transformă! Se poate mai simplu de atât?

Creată de specialiştii de la Clinica Mayo din Statele Unite, această dietă propune o piramidă a mâncărurilor sănătoase, cu fructe, cu legume şi cu cereale integrale la loc de cinste. Urmând cu religiozitate regulile simple, de altfel, ale acestui plan alimentar, poţi slăbi între 5 şi 7 kilograme în primele două săptămâni, urmând să mai dai jos câte un kilogram pe săptămână, până ajungi la greutatea ta ideală. Cu alte cuvinte, slăbeşti cu paşi mici, dar sănătoşi.

Dieta Mayo este împărţită în două etape: slăbeşte! şi trăieşte! Prima fază a acestui regim se concentrează pe pierderea kilogramelor în plus, printr-o serie de reguli ceva mai agresive. Va trebui să îţi formezi un stil de viaţă sănătos, ce include un mic dejun săţios, aport serios de fructe, de legume, de cereale integrale şi de grăsimi sănătoase şi un minimum de 30 de minute de activitate fizică zilnică.

Obiceiurile pe care trebuie să le uiţi

Pentru ca totul să funcţioneze cât mai bine, va fi nevoie să renunţi la obiceiuri care contribuie la acumularea de kilograme: mâncatul în faţa televizorului, consumul de zahăr, gustările nesănătoase (acestea vor fi înlocuite de fructe şi legume), mâncărurile pe bază de carne şi lactate şi masa servită în oraş. O oră de mişcare fizică pe zi şi consumul de hrană organică sunt plusuri care te ajută şi mai mult în lupta cu kilogramele.

În a doua etapă a acestui program trebuie să transformi ceea ce ai învăţat în prima parte a dietei în stil de viaţă, cu un bonus: ţi se permite să încalci, din când în când, regulile. Vei învăţa să-ţi calculezi singură caloriile, cântărind o masă şi fiecare aliment, scopul final fiind slăbirea până la greutatea dorită şi menţinerea acesteia.

Ce şi cât poţi mânca

Este vorba despre o recomandare cât se poate de bine explicată pentru conţinutul meselor tale. La baza piramidei şi, deci, cu posibilitatea de a fi consumate în cantităţi mai mari, se află fructele şi legumele, cu un conţinut mic de calorii. Urmează grupele alimentare cu valoare energetică din ce

în ce mai ridicată: cerealele integrale, proteinele şi lactatele, grăsimile benefice şi dulciurile, în vârful piramidei. Ultimele se vor consuma, aşadar, în cantităţi infime.

Bulină

Meniul poate fi adaptat în funcţie de preferinţele alimentare sau de regimul impus de anumite probleme de sănătate.

Exemplu de meniu

Mic dejun

  • 150 de grame de cereale integrale cu ceai sau apă fiartă
  • O banană de dimeniune mică

Prânz

  • O salată mixtă cu salată verde, ceapă, ciuperci fierte, roşii, castraveţi, un ou fiert tare şi o mână de caşcaval ras
  • O chiflă din cereale integrale, cu un vârf de cuţit de unt

Cină

  • 100 de grame de scoici călite în ulei de măsline
  • Piure de conopidă cu usturoi
  • 200 de grame de sfeclă roşie

Gustări

  • Fructe de sezon: cireşe, caise, piersici, pepene
  • Biscuiţi din grâu

​FOTO Shutterstock.com