Vrei să fii mai productivă, sănătoasă și fericită? Renunță la aceste obiceiuri matinale!

Dacă îți dorești să fii productivă pe parcursul zilei și să urmezi un stil de viață sănătos, este necesar să analizezi unele obiceiuri pe care le ai. Prin urmare, îți spunem ce nu ar trebui să faci de la primele ore ale zilei. 

image

Primul lucru pe care îl faci când te trezești din somn este să îți verfici notificările de pe telefon? Apoi te îndrepți spre bucătărie și consumi o ceașcă cu cafea? Este o rutină comună, pe care mulți o urmează, însă aceste obiceiuri matinale pot să îți distrugă sănătatea în timp. 

Pentru a te odihni corespunzător, în primul rând, este bine să nu dormi în apropierea dispozitivelor electronice. Și când te trezești, trebuie să stai departe de telefon și laptop, deoarece mesajele noi și e-mailurile cu sarcini de făcut pot să îți confere un sentiment de stres și anxietate, potrivit unui articol din „Medium‟. Mai bine, înlocuiești verificarea telefonului cu un obicei sănătos, așa cum este stretching-ul! Conform „Active.com‟, în timpul somnului, corpul devine rigid, iar exercițiile de stretching cresc fluxul sanguin, reduc tensiunea și totodată stresul.

De asemenea, uită să consumi cafea imediat după ce te-ai trezit! O alternativă mai sănătoasă este apa caldă cu lămâie, care, potrvit „Chatelaine.com‟ „crește fluxul de sucuri digestive și echilibrează pH-ul, ceea ce ajută la reducerea riscului de îmbolnăvire‟. Abia după ce te-ai hidratat corespunzător, ești pregătit să îți bei ceașca cu cafea! 

Prea multe gânduri 

Alarma ceasului a sunat și deja te gândești la toate lucrurile pe care trebuie să le faci? Acest obicei poate să provoace anxietate și stres, așa că în loc să te gândești la sarcinile tale, mai bine alegi să meditezi cinci minute, timp în care te concentrezi să respiri lent. Îți va aduce bunăstare și te va ajuta să îți pui gândurile în ordine! 

Citește și: Vrei să atingi fericirea? Află mai multe despre mindfulness! 

Te îmbraci „prea lejer‟ 

Indiferent că lucrezi de acasă sau de la birou, dimineața este bine să eviți să te îmbraci în haine „prea lejere‟. Conform publicației „Forbes‟, purtarea hainelor comode pe parcursul zilei este un obicei care poate să-i transmită creierului că trebuie să se relaxeze, motiv pentru care ai putea să te simți obosită și lipsită de motivație. 

Dormi prea mult în weekend 

Dacă ți-ai format un program de somn, este bine să îl respecți inclusiv în weekend. În acest fel, te vei putea bucura de două zile libere productive, fără să te temi că îți va fi dificil să te trezești luni.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ce spune despre tine linia inimii curbata sau dreapta  Sursa foto shutterstock 2334122835 jpg
shutterstock 2060770343 jpg
shutterstock 2037557141 jpg
Iluzie optica  Ce vezi prima oara  Sursa foto shutterstock 2390418843 jpg
shutterstock 1859379745 jpg
Top 3 achizitii inteligente pentru noul an universitar jpg
maria mica jpg
shutterstock 2311427679 jpg
shutterstock 2440215025 jpg
shutterstock 2258495099 jpg
shutterstock 1282948723 jpg
5 semne ca mananci pe fond emotional  Sursa foto shutterstock 2466825517 jpg
Test gaseste trifoiul cu patru foi  Sursa foto Betway jpg
Cum sa citesti oamenii ca un profesionist  Sursa foto shutterstock 2441351465 jpg
7 motive ciudate pentru care milenialii sunt predispusi la boli mintale  Sursa foto shutterstock 2381348949 jpg
Ce spune forma fruntii despre tine  Sursa foto shutterstock 2369632163 jpg
test de personalitate jpg
lux jpg
anxietate jpg
Cum reactionezi corect când esti jignit  Sursa foto shutterstock 2426984583 jpg