Dieta cu iaurt şi cereale este o modalitate simplă şi eficientă de a scăpa de kilogramele în plus, mai ales că cerealele au numeroase beneficii pentru sănătate, acestea fiind bogate în fibre şi responsabile de prevenirea infecţiilor bacteriene ori a virozelor respiratorii. Cerealele ajută, de asemenea, la prevenirea efectelor nocive date de radicalii liberi şi reglează nivelul de zahăr din sânge, fiind responsabile de prevenirea diabetului. Citeşte şi: Secretul Andreei Mantea ca să nu se îngraşe nici măcar un gram! Ce bea în fiecare zi
Cerealele sunt saţioase şi ajută la reducerea apetitului, în timp ce conţinutul bogat de fibre ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos. 
Dieta cu iaurt şi cereale poate fi urmată uşor, întrucât pe lângă cele două ingrediente poţi adăuga şi bucăţi de fructe, nuci, migdale sau scorţişoară. Această dietă presupune ca două mese pe zi, de preferat micul dejun şi prânzul, să fie alcătuite din aceste ingrediente. 
Seara, în schimb, poţi consuma alimente uşoare, precum legume pregătite la abur, carne de peşte ori pui. 
Evident, pentru ca efectele să se vadă rapid este bine să consumi cel puţin doi litri de apă pe zi şi să faci mişcare cel puţin 30 de minute pe zi. Nu trebuie să mergi la sală, ci doar să te plimbi, să depui efort.