Dacă n-ai nicio problemă de sănătate care să impidice începerea unei diete,poţi s-o urmezi pe aceasta,pe o perioadă de maximum 18 zile. Alături de cura cu zeamă de lămâie e indicat să incluzi în meniul zilnic şi sucuri de fructe,ceaiuri de plante diuretice (coada şoricelului,cozi de cireşe,soc,urzici),verdeţuri,iaurturi,pâine integrală.

Pe lângă efectele depurative,cura îţi conferă un plus de minerale (fluor,fier,potasiu,iod) şi de vitamina C,despre care se ştie că intensifică arderile cu până la 30% în timpul exerciţiilor fizice.

Cum se ţine

Cantitatea de suc de lămâie ar trebui crescută progresiv. În prima zi,bei zeama stoarsă de la o lămâie,a doua zi foloseşti două lămâi şi tot aşa,până la stoarcerea sucului de la 9 lămâi. După 9 zile,scazi câte o lămâie pe zi.

Reţine!

-Sucul de lămâietrebuie îndoit cu apă caldă într-o proporţie de 50%

-Bei zeama de lămâie înainte de micul dejun sau pe parcursul dimineţii

-Organismul are nevoie să se obişnuiească treptat cu lămâia şi e posibil să fie necesar să reduci cantităţile în funcţie de organismul propriu

-Ideal ar fi să storci lămâia cu puţin timp înainte de a bea sucul ei,pentru că,în contact cu aerul,vitaminele se degradează,în special vitamina C.

Cura cu lămâie este benefică celor care se luptă cu kilogramele în plus,dar şi celor care suferă deconstipaţie,hipertensiune,ateroscleroză,retenţie de lichide.