Dieta Mayo este o dietă hipocalorică inventată în SUA, în anii '80. Este un regim foarte restrictiv, dar dacă respecţi meniul zilnic va da imediat rezultate. Regulile principale sunt: să consumi o cantitate mare de apă şi să excluzi alcoolul şi gustările.

Dieta Mayo, meniu pe zile

Luni

Mic dejun: cafea neagră sau ceai fără zahăr.

Prânz: 2 ouă fierte (tari), 1 roşie, spanac fiert.

Cina: friptură de vită, salată verde cu ulei şi cu lămâie.

Citeşte şi: Dieta cu oţet de mere şi scorţişoară. Foloseşte acest amestec revitalizant şi vei slăbi miraculos

Marţi

Mic dejun: cafea neagră sau ceai fară zahăr, un biscuit.

Prânz: friptură de vită, salată verde cu ulei şi lămâie.

Cina: supă de zarzavat, fără carne, brânză de vaci slabă.

Miercuri

Mic dejun: cafea neagră sau ceai fără zahăr şi un biscuit.

Prânz: ţelină fiartă sau crudă şi o portocală.

Cina: 2 ouă fierte (tari), 2 felii de şuncă slabă şi salată.

Joi

Mic dejun: cafea neagră sau ceai fără zahăr şi un biscuit.

Prânz: 1 ou fiert (tare), morcovi, roşii, 50 g caşcaval.

Cina: un bol de salată de fructe fără zahăr sau 1 iaurt.

Citeşte şi: Dieta în funcţie de vârstă. Meniul zilnic pe care să-l adopţi dacă ai 20, 30, 40 sau peste 50 de ani

Vineri

Mic dejun: un bol de morcovi şi roşii cu suc de lamaie.

Prânz: peşte slab cu o roşie.

Cina: friptură de vită cu salată verde.

Sâmbătă

Mic dejun: cafea neagră sau ceai fară zahăr.

Prânz: 1/2 pui fript la cuptor cu salată verde şi lamaie.

Cina: 2 ouă fierte (tari), un bol de morcovi raşi şi roşie.

Duminică

Mic dejun: cafea neagră sau ceai fără zahăr şi un biscuit.

Pranz: friptură la grătar fără grăsime, un fruct.

Cina: poţi mânca orice, în afară de dulciuri şi de produse de panificaţie

În continuare în zilele 8-13 se repetă meniul zilelor 1-6.

Când poţi relua dieta Mayo

Această dietă nu trebuie urmată mai mult de 13 zile, deoarece pot apărea complicaţii metabolice. Este necesar să iei o pauză de minimum 2 săptămâni, înainte de a urma iar dieta Mayo.