Dieta profului Menci durează trei zile, este simplu de ţinut şi are la bază fructe legume şi alimente bogate în vitamine şi nutrienţi necesari unei bune funcţionări a organismului.

ZIUA 1

Mic dejun: Suc din 2-3 grapefruit-uri în care puneţi o lingurinţă de spirulină, pe care o cumpăraţi de la farmacie. O ceaşcă de ceai de plante, cu miere.


Prânz: O salată mare din castraveţi, roşii, ardei roşu, ardei galben, ţelină, morcovi, ridichi, broccoli şi multe frunze de pătrunjel, cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie plus un pahar de suc din 2 portocale, 1 măr, 2 morcovi, 1-2 cm de rizom crud de ghimbir, tulpină de ţelină.

Cină: o salată din sfeclă roşie, ceapă, usturoi, untişor, salată, andive, mentă, cu ulei de măsline plus un suc făcut la blender dintr-o jumătate de ananas proaspăt şi o felie de pepene galben.

Citeşte şi: Slăbeşte rapid cu dieta cu peşte. Dai jos până la patru kilograme, în şapte zile

ZIUA 2

Mic dejun: 150 ml de iaurt, magiun de Topoloveni şi 300 de ml de apă plată cu zeama de la o jumătate de lămâie.

Gustare: Făcută la blender din: 2-3 morcovi, jumătate de tulpină de ţelină, jumătate de lămâie verde, 5-6 miezi de nucă, o ceşcuţă de stafide. Amestecul îl diluaţi cu apă plată.

Prânz: Salată de seminţe crude de dovleac, de floarea soarelui, morcov ras, ardei roşu şi galben, roşii, ridichi, rondele de ţelină, cu vinegretă obţinută din ulei de măsline cu zeamă de lămâie, plus un ceai de mentă.

Gustare: o banană şi un suc făcut la blender din 2-3 piersici sau nectarine, o legătură de mentă proaspătă, o linguriţă de magiun

Cina: Legume la grătar, roşii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci, ceapă, vinete, cartofi dulci. Se pot stropi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Citeşte şi: Cea mai delicioasă varză călită. Reţetă ideală de gătit în post

ZIUA 3

Mic dejun: Salată de fructe din pere, mere, struguri, ananas, mango. Iaurt natural cu o linguriţă de fulgi de ovăz şi magiun de Topoloveni, plus o ceaşcă de ceai verde, neîndulcit şi un pahar de suc la blender din 1-2 pere, o ceaşcă de zmeură şi una de căpşuni.

Prânz: Supă rece din roşii, ceapă, usturoi, castraveţi, andive, pătrunjel frunze şi rădăcină, morcov, piper negru, toate măcinate, cu pâine integrală, plus ceai verde, neîndulcit.

Gustare: un fruct proaspăt (măr, pepene, cireşe, pară, zmeură etc.)

Cina: Paste din grâu dur preparate "al dente", cu ulei de măsline şi sos pesto cu busuioc. Mai puteţi mânca şi puţină brânză proaspătă, cu seminţe de pin, cu salată din ardei, roşii, ceapă, usturoi cu ulei de măsine şi zeamă de lămâie verde.

Sursa foto: Libertatea