5 reguli obligatorii pentru a-ţi proteja familia de coronavirus. Medic: "Nu lăsaţi copiii în grijă la bunici"

1 coronavirus jpg jpeg

În plină pandemie de coronavirus, din toate direcţiile vin recomandări menite să stopeze răspândirea Covid-19. Ce este de făcut pentru a preveni infectarea, cum ne ţinem departe de îmbolnăvire şi mai ales cum ne protejăm familia? Spălatul pe mâini şi igiena sunt esenţiale în această perioadă, spun medicii.

Găseşti, mai jos, câteva recomandări importante pentru a te feri pe tine şi familia ta de eventuale neplăceri provocate de acest nou tip de virus, care a făcut deja ravagii în lume. 

Radu Vâlcan a fost testat pentru Covid19. Prezentatorul tv se află în Republica Dominicană, la filmări pentru "Insula iubirii"

Nu lăsaţi copiii în grijă la bunici

1. Nu ne vizitam bunicii, nu le cerem să aibă grijă de copii in perioada aceasta decât dacă nimeni altcineva nu mai intră şi nu mai iese din casă. Conform celor mai noi studii, copiii transmit boala mai ales înainte cu o zi de apariţia simptomelor, ceea ce înseamnă că o vizită la bunici, chiar dacă cel mic nu dă nici cel mai mic semn de boală, îi pune pe vârstnici în pericol.

Medicul pediatru Mihai Craiu, scrie, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii, următoarele: „Acum, când sunt înschise şcolile, NU lăsaţi copii în grijă la bunici! COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi inainte să apară simptomele, deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate”.

Spălat şi dezinfectat

2. Spălăm, dezinfectăm, spălăm, dezinfectăm! Pentru că virusul acesta nu arată ca un monstru uriaş pe care îl vedem şi îl ocolim. Nu îl vedem, nu ne aleargă pe stradă, ci stă pe diverse suprafeţe, precum balustradele de la scară, butoanele de la lift, mânerele cărucioarelor din magazine, pantofi, haine etc. Aşa că dacă ieşim din casă pentru a merge la muncă sau la cumpărături, spălăm şi dezinfectăm atât mâinile, cât şi hainele şi suprafeţele cu care intrăm în contact.

Gigi Becali a dat 25.000 de euro pentru a sprijini medicii în lupta cu coronavirusul: "Ce să fac cu banii?"

Joaca în parc a celor mici, interzisă!

3. Fără parc şi locuri de joacă în exterior! Chiar dacă acestea sunt în aer liber şi nu par aglomerate, e suficient ca în leagănul în care se dă copilul nostru, cu cinci minute să se fi dat un alt copil, adus şi el în parc de părinţi convinşi că, fiind asimptomatic, este sănătos. Pare aberant, sigur, dar iată că nu este!Recente

relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg
Cadou neinspirat jpg
Depresia post nuntă jpg
despartire jpg
Metoda de somn scandinava  Sursa foto shutterstock 1720357990 jpg
 studiu, cupluri fericite, kilograme in plus jpg
La ce simptome sa te astepti dupa ce renunti la anticonceptionale  Sursa foto shutterstock 174196151 jpg
narcisist jpg
cuplu jpg
Alimente care reaprind focul pasiunii in cuplu  Sursa foto shutterstock 532780828 jpg
Top cinci cauze frecvente ale unui divort  Sursa foto Pixabay png
Obiceiul secret al cuplurilor rezistente  Sursa foto Pixabay jpg
dragoste jpg
toff ro@clickpentrufemei ro jpg
divort jpg
sarut jpg
probleme aparute in cuplu jpg