Cum se vor schimba relaţiile de iubire după pandemie. Reîntoarcerea la normal, o adevărată capcană!

1 shutterstock 1932379649 jpg jpeg

Pentru unele cupluri, pandemia a însemnat ocazia de a petrece mai mult timp împreună acasă. Însă responsabilitatea suplimentară de a ajuta copiii cu şcoala online şi constrângerea de a locui în apartamente mici din oraş au creat, cu siguranţă, complicaţii. La fel şi îngrijorarea neîncetată cu privire la expunerea unei persoane dragi la virus.

Mai mult timp petrecut împreună a însemnat, pentru cei norocoşi, şi redescoperirea intimităţii. Iată câteva schimbări aduse de pandemie, pe care le-aţi putea surprinde şi în relaţiile voastre romantice.

Care sunt veştile bune?

Majoritatea cuplurilor au perceput acel timp petrecut împreună în carantină ca fiind un plus, ca o încercare din care au ieşit mai puternici. Un sondaj realizat de o organizaţie americană pentru protecţia familiei arată că 58% dintre respondenţi spun că, odată cu pandemia, au început să-şi aprecieze mai mult partenerii, iar aproape jumătate dintre aceştia au declarat că au înţeles că trebuie să se implice mai mult în relaţia lor. Partea neplăcută a vieţii de cuplu în pandemie este legată de cei aflaţi la început, care n-au făcut încă pasul de a se muta împreună, deşi au petrecut lockdown-ul în aceeaşi casă. După o lungă perioadă de timp în care au locuit împreună, în timpul carantinei obligatorii, cei care formează un cuplu nou pot avea dificultăţi să se reobişnuiască să nu se vadă în fiecare zi, dacă unul dintre parteneri decide să se mute înapoi. Este o provocare, într-adevăr, dar nu şi cea mai dificilă…

De ce n-au trecut unele relaţii testul pandemiei?

Dacă lockdown-ul te-a prins într-o relaţie care nu pare să mai reziste şi după ridicarea restricţiilor, este posibil ca relaţia să nu fi fost suficient de puternică şi de bine funcţională încă de la început. În plus, pandemia a accelerat viteza naturală pe care cuplurile o abordează pentru a se cunoaşte. Persoanele care se plac şi vor să devină un cuplu este posibil să fie forţate de pandemie să se mute împreună mai repede decât ar fi făcut-o înainte de COVID-19. Pentru unele dintre acestea, o viaţă de familie impusă înainte de vreme se poate simţi ca o închisoare. Forţaţi să stea împreună din cauza restricţiilor, cei prinşi într-o relaţie nouă nesudată ar putea să se îndrepte, cel mai probabil, spre o despărţire atunci când se termină carantina. Fie că vorbim de relaţii noi, fie de unele vechi, fără activităţi în afara casei cum ar fi mersul la film, întâlnirile cu prietenii sau micile excursii, cuplurile pot ajunge în punctul de a se călca pe nervi. Monotonia de a fi închis acasă weekend după weekend e posibil să fie creat un fel de nelinişte  claustrofobă pentru mulţi oameni. Este de aşteptat, aşadar, să dureze ceva timp pentru ca multe relaţii să revină la normal.

Lipsa entuziasmului, un pericol creat de munca acasă

Pandemie a adus cu sine munca de acasă, iar această situaţie a dus la acel sentiment de „ce zi este azi?‟ pentru mulţi dintre noi. În plus, cei care lucrează de acasă au devenit mult mai leneşi în ceea ce priveşte ţinuta lor de… lucru, mulţi preferând să muncească din vârful patului, în pijamale şi cu părul nepieptănat. Delăsarea partenerului în ceea ce priveşte aspectul lui fizic a fost mult mai vizibilă în această perioadă în care mulţi dintre noi au lucrat de acasă. Să te culci pe o ureche este o greşeală, în orice situaţie, căci noutatea şi entuziasmul sunt importante pentru ca o relaţie să prospere. Dacă ai observat că petreci mai puţin timp cultivând atracţia şi anticiparea romantică în relaţia ta, ia măsuri, înainte ca legătura voastră să-şi piardă prea mult din farmec.

Reîntoarcerea la normal vă poate afecta

Odată cu ridicarea restricţiilor, revenirea la viaţa pe care o aveai înainte de pandemie ar putea să fie o provocare, chiar şi una de cuplu. Lucrul de acasă pentru tine şi pentru partenerul tău s-a mixat, în timpul pandemiei, cu timpul şi spaţiul personal. Prin urmare, vă va veni greu să trasaţi din nou o linie între muncă şi viaţa de familie, odată ce va trebui să vă întoarceţi la birou. Obişnuită să-ţi vezi partenerul lucrând de acasă şi să ştii că poţi conta pe el mai mult decât o făceai înainte de pandemie, vei avea dificultăţi să te reobişnuieşti să petreceţi timp de calitate doar la cină sau în weekend. Este important ca această pandemie să vă înveţe importanţa timpului alocat pentru viaţa personală şi ca niciunul dintre voi să nu mai prioritizeze jobul, atunci când nu este necesar.

@shutterstock  



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg