De ce devin neastâmpăraţi copiii în prezenţa mamelor? 5 motive care explică fenomenul

1 shutterstock 1548971642 jpg jpeg

În calitate de principali îngrijitori ai copiilor, mămicile se bucură de cele mai fermecătoare manifestări ale celor mici, dar şi cu cele mai provocatoare, de la scâncete şi ţipete, la tantrumuri apărute din senin şi refuzul hranei, în timp ce în compania bunicilor sunt nişte îngeraşi.

Este posibil să fi observat cât de frumos se poartă copiii în timp ce stau cu alte persoane, apoi cum devin asemănători unor sălbatici când mama apare prin preajmă. Copiii tind să reacţioneze de fapt atunci când sunt în jurul mamei lor. Nu este un eşec al mamei, ci mai degrabă un compliment adus ei.

1. Vor să atragă atenţia mamei

Unul dintre motivele pentru care copiii reacţionează  zgomotos în prejma mamei este acela că simt că poate exista o anumită competiţie pentru atenţia acordată lor de către mamă şi aceea acordată fraţilor, altor adulţi, unui animal de companie sau serviciului. Copiilor le place să li se acorde toată atenţia, iar ţipetele şi comportamentul negativ atrag atenţia asupra lor în mod sigur.

2. Se simt în siguranţă cu mama

Mamele sunt plasele de siguranţă ale copiilor, iar ei ştiu acest lucru. Copiii se comportă negativ mai mult în faţa părinţilor lor şi mai ales a mămicilor, deoarece faţă de ei se simt confortabil să-şi manifeste supărările. Nimănui nu-i place să-şi spună păsul tuturor străinilor, ci mai degrabă celor dragi şi persoanelor apropiate. Acelaşi lucru este valabil şi pentru copii care decid să se comporte greşit şi să-şi arate vulnerabilităţilor părinţilor.

3. Îţi testează limitele

Testarea limitelor este un lucru firesc pentru copiii care sunt conectaţi cu mamele lor. Copiii ştiu că relaţia lor cu mama este sigură, aşa că simt că pot să nu se supună şi să depăşească limitele. Nu înseamnă că încearcă să facă asta în mod intenţionat, ci doar că el se dezvoltă normal şi are o relaţie bună cu mama sau cu părinţii. Totuşi, dacă nu există limite, copiii vor încerca să le împingă pentru a vedea cât de departe pot merge. Acest lucru se întâmplă adesea când mamele încearcă să le fie prietenă copiilor în loc de părinte. În esenţă, copiii se simt inconfortabil şi nesiguri atunci când nu există limite şi vor împinge limitele până vor le găsi.

4. Vor să obţină ceva

Tantrumurile celui mic se traduc uneori prin încearcarea lui de a te manipula. Poţi distinge acest tip de manipulare după faptul că au întotdeauna un scop raţional, logic. Încurajarea acestui tip de comportament îi va linişti doar pe moment, dar va îngreuna lucrurile pe termen lung. Copilul va ştii că dacă plânge sau se manifestă zgomotos va obţine ceea ce doreşte.

5. Comportamentul bun cere efort din partea copilului

Situaţiile sociale care îi implică pe străini sunt incomode pentru un copil. Toţi acţionăm diferit în prezenţa unor oameni pe care nu-i cunoaştem. De obicei, suntem mai rezervaţi şi simţim nevoia să ne comportăm cât mai frumos posibil în faţa unor persoane străine. Acest lucru este valabil şi pentru copii. Creierul în curs de dezvoltare al copiilor are nevoie de timp pentru a putea ajunge să controleze impulsurile. Este nevoie de energie pentru a fi bun şi pentru a respecta regulile, în special în cazul copiilor mici. Aşadar, când ajung acasă, se comportă urât, fac crize de plâns din senin tocmai pentru a se descărca emoţional. Mânia pe care o rezervă doar mamei este modul lor de a se linişti.

FOTO: ShutterstockRecente

cuplu certat jpeg
Indifelitate jpg
cuplu  shutterstock 1673456887 jpg
barbat si femeie shutterstock 149223914 jpg
cuplu  man g580e3df0f 1280 jpg
medicamente  barbat  shutterstock 2019419141 jpg
relatii toxice violeta moisa util mic mp4 thumbnail png
inel logodna  cerere casatorie  love g2cc41c38e 1280 jpg
cuplu  shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa  pixabay bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative  condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg