De ce zâmbesc bebeluşii atunci când dorm. Gest conştient sau vis profund?

1 bebelus jpg jpeg

Ce poate fi mai emoţionant decât să vezi un copil zâmbind? Şi mai frumos este să vezi cum un bebeluş zâmbeşte angelic, în primele sale clipe de viaţă. Se întâmplă ca bebeluşii atunci când dorm să zâmbească mai mult, care să fie explicaţia?

Nu este de mirare că zâmbetul angelic de bebeluş înduioşează pe oricine şi compensează oboseala şi orele nedormite ale părinţilor. Acest zâmbet este mai frecvent în timp ce bebeluşii dorm. Oare ce visează copilul de zâmbeşte aşa frumos? Îşi aminteşte de timpul petrecut în burtica mamei? Un studiu a analizat peste 500 de femei însărcinate şi a aflat răspunsul la aceste întrebări.

Specialiştii studiului au utilizat ultrasunete 4D şi au constatat că, de fapt, bebeluşii zâmbesc de când se află în burtica mamei, arată brightside. Toţi au zâmbit în medie 3,21 de secunde fiecare, iar oamenii de ştiinţă au stabilit că zâmbetele spontane apar chiar şi atunci când bebeluşii se află în pântece, cu mult înainte de naşterea lor.

Zâmbetele bebeluşilor sunt, de fapt, acţiuni făcute din reflex. Adică reprezintă un răspuns la un stimul, care în cazul bebeluşilor reprezintă un sentiment de bunăstare. Spre deosebire de mulţi dintre noi, bebeluşii nu sunt conştienţi de faptul că zâmbesc, ci este vorba de o mişcare involuntară a muşchilor lor, exact cum o fac atunci când lovesc.

Când doarme, un nou-născut trece, în mod normal, prin două faze: somn activ şi somn profund. Faza activă reprezintă mişcarea ochilor şi este produsă de o activitate intensă a creierului. Acest lucru se întâmplă în primele minute după ce bebeluşul adoarme. În timpul somnului activ, vom vedea că bebeluşii zâmbesc, se strâmbă şi îşi întind picioarele, toate acestea fiind acte involuntare ale corpului lor.

Bebeluşii visează?

Dacă în timp ce ne uităm la un bebeluş care doarme, el începe să zâmbească, asta nu înseamnă că visează. De fapt, acest lucru este greu posibil, deoarece un nou-născut nu are încă experienţe suficiente pentru a-şi aminti şi nici nu are capacitatea de a-şi imagina, iar creierul lui este încă în creştere pentru a dobândi aceste capacităţi. Dormitul în primele săptămâni de viaţă are câteva funcţii specifice, care ajută bebeluşii să îşi dezvolte creierul, să proceseze informaţiile şi să îşi consolideze memoria.

Sursă foto: ShutterstockRecente

7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție foto  Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting Ce este si cum afecteaza relatiile Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie foto  Shutterstock jpg
fructe foto  Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg