De ce zâmbesc bebeluşii atunci când dorm. Gest conştient sau vis profund?

1 bebelus jpg jpeg

Ce poate fi mai emoţionant decât să vezi un copil zâmbind? Şi mai frumos este să vezi cum un bebeluş zâmbeşte angelic, în primele sale clipe de viaţă. Se întâmplă ca bebeluşii atunci când dorm să zâmbească mai mult, care să fie explicaţia?

Nu este de mirare că zâmbetul angelic de bebeluş înduioşează pe oricine şi compensează oboseala şi orele nedormite ale părinţilor. Acest zâmbet este mai frecvent în timp ce bebeluşii dorm. Oare ce visează copilul de zâmbeşte aşa frumos? Îşi aminteşte de timpul petrecut în burtica mamei? Un studiu a analizat peste 500 de femei însărcinate şi a aflat răspunsul la aceste întrebări.

Specialiştii studiului au utilizat ultrasunete 4D şi au constatat că, de fapt, bebeluşii zâmbesc de când se află în burtica mamei, arată brightside. Toţi au zâmbit în medie 3,21 de secunde fiecare, iar oamenii de ştiinţă au stabilit că zâmbetele spontane apar chiar şi atunci când bebeluşii se află în pântece, cu mult înainte de naşterea lor.

Zâmbetele bebeluşilor sunt, de fapt, acţiuni făcute din reflex. Adică reprezintă un răspuns la un stimul, care în cazul bebeluşilor reprezintă un sentiment de bunăstare. Spre deosebire de mulţi dintre noi, bebeluşii nu sunt conştienţi de faptul că zâmbesc, ci este vorba de o mişcare involuntară a muşchilor lor, exact cum o fac atunci când lovesc.

Când doarme, un nou-născut trece, în mod normal, prin două faze: somn activ şi somn profund. Faza activă reprezintă mişcarea ochilor şi este produsă de o activitate intensă a creierului. Acest lucru se întâmplă în primele minute după ce bebeluşul adoarme. În timpul somnului activ, vom vedea că bebeluşii zâmbesc, se strâmbă şi îşi întind picioarele, toate acestea fiind acte involuntare ale corpului lor.

Bebeluşii visează?

Dacă în timp ce ne uităm la un bebeluş care doarme, el începe să zâmbească, asta nu înseamnă că visează. De fapt, acest lucru este greu posibil, deoarece un nou-născut nu are încă experienţe suficiente pentru a-şi aminti şi nici nu are capacitatea de a-şi imagina, iar creierul lui este încă în creştere pentru a dobândi aceste capacităţi. Dormitul în primele săptămâni de viaţă are câteva funcţii specifice, care ajută bebeluşii să îşi dezvolte creierul, să proceseze informaţiile şi să îşi consolideze memoria.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg