Greşeli care pot duce rapid la infectarea cu Omicron. Evită-le, înainte să fie prea târziu!

1 omicron jpg jpeg

În plin val 5, este important să ştii cum să te fereşti de a contacta Omicron. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli care duc rapid la infectarea cu acest virus!

Dr. Anthony Fauci a prezis că aproape toată lumea se va infecta la un moment dat cu acest virus, în special persoanele care nu se protejează suficient de mult: „Cred, în mult privinţe că Omicron, are un grad mare de transmisibilitate. De aceea, va găsi, în cele din urma, varianta de a fi aproape de toată lumea‟, a spus specialistul.

Deşi Omicron este extrem de contagios, contactarea sa poate fi evitată, dacă se iau măsuri potrivite de precauţie. Eva Beaulieu, doctor la Spitalul Piedmont Henry, a enumerat, pentru „Eatthis.com‟ care sunt cele mai frecvente moduri prin care oamenii contactează acest virus.

1. Identifici greşit simptomele

Una dintre multele modalităţi de a contacta Omicron este să identifici greşit simptomele pe care le ai: „Deoarece Omicron are simptome similare ca ale unei răceli sau ca ale unei gripe normale, este uşor să te gândeşti că este vorba doar de o simplă răceală şi să îl contactezi de la cineva care strănută. Dacă bănuieşti că în jurul tău este cineva care ar putea fi infectat cu Omciron, izolează-te de ceilalţi şi fă-ţi rapid un test, pentru a afla dacă ai COVID-19 sau gripă!‟, recomandă specialistul.

2. Nu te speli pe mâini corect şi frecvent

Dr. Beaulieu explică: „Omicron se poate răspândi şi prin simpla strângere de mână a unei persoane infectate sau prin atingerea nasului sau a gurii. Curăţarea mâinilor cu apă şi săpun, timp de cel puţin 20 de secunde, sau folosirea unei soluţii pe bază de alcool te vor ajuta. Dezinfectantul care conţine cel puţin 60% alcool, în cazul în care apa şi săpunul nu îţi sunt la îndemână, este o soluţie bună pentru a evita să contactezi Omicron‟, explică medicul.

3. Uiţi de distanţarea socială şi nu porţi mască

Pentru a evita să contactezi Omicron, este important să te asiguri că te situezi la cel puţin 1.5 metri distanţă de ceilalţi, în zonele publice: „Omicron se răspândeşte în aer, aşa că este necesar să păstrezi distanţă faţă de oamenii din public‟, subliniază Dr. Beaulieu.

De asemenea, medicul aminteşte cât de important este purtatul măştii: „Conform Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, măştile oferă protecţie împotriva viruşilor. CDC continuă să recomande purtarea măştilor în spaţii publice, indiferent de gradul de vaccinare‟, punctează Dr. Beaulieu.

De ce Omicron este o variantă atât de contagioasă?

Conform Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, varianta Omicron se răspândeşte mai uşor decât alte variante. De ce se întâmplă acest lucru? „Orice persoană infectată poate răspândi virusul altor persoane, chiar dacă sunt vaccinate şi nu prezintă simptome. De asemenea, asistăm la o creştere a infecţiilor atât cu COVID-19, cât şi cu gripă. Virusul gripal poate trăi pe suprafeţe, până la 48 de ore, aşa că recomand curăţarea şi dezinfectarea zonelor cu atingere ridicată, cum ar fi: clanţele, întrerupătoarele de lumină şi blaturile de lucru. Şerveţelele dezinfectante pot ucide 99,9% din viruşi şi bacterii‟, a punctat specialistul.

Sursă foto: Shutterstock Recente

mireasa   pixabay  bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
periaj   dinti   shutterstock 1335284804 jpg
prezervative   condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg
sex shutterstock 547359445 ok jpg
ulei de nuca de cocos jpeg
1 cupa menstruala pixabay jpg jpeg
1 clickpentrufemei 1 6 jpg jpeg
1 femeie furioasa shutterstock 230996917 jpg jpeg
1 shutterstock 753257587 jpg jpeg
1 shutterstock 316307606 jpg jpeg
1 femei bune la pat jpg jpeg
1 shutterstock 566711185 jpg jpeg
1 70882 original jpg jpeg