Adevăratele motive pentru care femeile sunt tentate să înşele

Relațiile extraconjugale nu se petrec fără motiv. Sunt mai des întâlnite decât ai crede, iar femeile sunt la fel de predispuse ca omologii lor de sex masculin.

image

Chiar dacă înșelarea partenerului este văzută ca fiind imorală, un studiu publicat în „Journal of Marital and Family Therapy” arată că 74% din bărbați și 68% din femei recunosc că ar avea o aventură dacă ar ști că nu vor fi prinși niciodată. Totuşi, care ar fi motivele pentru care atât de multe femei ar fi gata să renunţe la promisiunile de fidelitate făcute soţilor?

Banii

Printre motivele care pot face o femeie să înşele se numără şi banii. Potrivit expertului în relații britanic John Gray, autor al romanului „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, femeile sunt predispuse să trișeze când au bani. Succesul financiar al unei femei îi afectează nivelul de testosteron, care, la rândul său, îi afectează viața amoroasă.

„Pe măsură ce femeile sunt independente din punct de vedere financiar, ele sunt mai puțin dependente de parteneri. Acest lucru le crește nivelul de testosteron și le scade estrogenul, un echilibru hormonal mai asemănător cu cel al unui bărbat. Testosteronul crescut îi sporeşte dorința de a face sex cu un străin sau de a avea o aventură de o noapte doar pentru a se distra. Pe de altă parte, femeile căsătorite care sunt mai puțin independente din punct de vedere financiar au nivelul de testosteron mai scăzut și estrogen mai mare care îi crește nevoia și atașament de partener”, a explicat Gray.

Răzbunarea

Victoria Lorient-Faibish, psihoterapeut și autoarea cărții „Connecting: Rewire Your Relationship Culture” susţine că femeile pot trăda şi din răzbunare: „Munceşte pentru a vindeca toate resentimentele rapid! Nu lăsa rănile să supureze!

Este greu să fii pe deplin atrasă de cineva dacă nu te simți în siguranță din punct de vedere emoțional, liberă și dacă nu te simţi confortabil alături de el”. Psihoterapeuta a mai explicat: „Dacă ai resentimente pentru partener, este dificil să simţi pasiune pentru acea persoană, mai ales dacă ești într-o relație de lungă durată sau într-o căsnicie”.

Plictiseală

Sexoloaga canadiană Jessica O'Reilly a afirmat că motivul pentru care femeile înșală este adesea destul de simplu şi anume ele caută ceva de făcut. „Înșelăm pentru că ne plictisim. Unele cercetări sugerează că femeile înșală pentru a avea conexiune emoțională sau pentru a umple un gol în relațiile lor. Lucrez cu multe femei (în special femei de carieră) care trădează pentru că își doresc provocări. Le place să rişte”, a spus O'Reilly.

Citeşte şi: La ce vârstă rişti să-ţi înşeli partenerul?

Pentru a condimenta lucrurile

Este normal ca orice relaţie să devină puțin plictisitoare, dar unele femei sunt fata să readucă pasiunea în viața lor. O nouă relație poate părea o modalitate incitantă de a se bucura de sentimentul de îndrăgostire.

Faptul că trebuie să se ascundă, să păstreze totul secret le face să aibă parte din nou de pasiune şi să se bucure de eliberarea unor hormoni care dau o stare de bine. Aceste femei obişnuiesc să-și spună că o aventură nu le diminuează dragostea pentru partenerul lor.

Pre-menopauza

Trecerea la menopauză poate fi uneori motivul unei trădări din partea femeii. Se pot întâmpla multe aventuri în perioada premenopauzei, când femeile se simt mai atrase de sexul opus. Tendinţa este explicată biologic ca o ultimă șansă de a procrea.

Nevoia de putere

În unele situaţii, decizia unei femei de a înșela este o tactică de a-i arăta partenerului cine este cu adevărat responsabil. Când femeile simt că sunt ascultate în relație, este probabil să caute să înşele. Dacă o femeie simte că nu are nimic de spus în privinţa deciziilor casnice, finanțelor sau planurilor de viitor, se poate simţi tentată să rupă relaţia.

Abandonul emoţional

Un soț prezent fizic nu înseamnă că este prezent şi din punct de vedere emoțional, iar pentru unele femei, acest tip de abandon poate fi mai rău. Dorința de a înșela poate apărea adesea atunci când femeile se simt abandonate emoțional.

Vezi şi: Stai cu ochii-n patru. Top trei perechi de zodii predispuse să se înşele într-o relaţie

Prezența fizică a bărbatului nu este niciodată suficientă pentru a susține o relație sănătoasă şi mulţumitoare. Cuplurile ar fi bine să-și comunice adesea nevoile și așteptările, pentru că se pot schimba în timp.

Stima de sine scăzută

Dacă problemele unei femei provin din relaţia cu soțul, a avea o aventură este doar o modalitate prin care ea își poate remedia stima de sine scăzută.

Dacă soțul te ignoră sau te înjosește, mai ales pe o perioadă mai lungă de timp, stima de sine se reduce. Femeile care experimentează acest lucru pot avea nevoie să fie dorite şi valorificate, iar un alt bărbat le poate acoperi această necesitate.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg