La ce vârstă rişti să-ţi înşeli partenerul?

Nimic nu afectează mai mult o relație decât infidelitatea. Chiar dacă persoana care a înșelat este iertată în cele din urmă de partener, vor exista întotdeauna resentimente de îndoială și neîncredere.

image

Ca orice altceva ce poate fi reparat, şi o relație rămâne cu fisuri care persistă, pentru încrederea este afectată şi o relație sănătoasă are nevoie de încredere. Când ești într-o relație, îți faci mereu griji că vei fi înșelat sau, mai rău, s-ar putea să-ți faci griji că ai putea ajunge să trădezi.

Un studiu realizat de site-ul de întâlniri pentru persoane căsătorite, Illicit Encounters, a decis să privească infidelitatea dintr-un unghi diferit: la ce vârstă există riscul de a da curs tentaţiei de a-ţi înșela partenerul?

Cei cu vârste finalizate în 9, mai predispuşi la aventuri

Cercetătorii Adam L. Alter de la Universitatea din New York și Hal E. Hershfield de la Universitatea din California, au efectuat șase studii pentru a determina comportamentul adulților înainte de a schimba prefixul. Au descoperit că o persoană ajunsă la vârsta de 39 de ani are șanse de două ori mai mari să trădeze și să aibă aventuri în ultimul an înainte de a împlini patru decenii de viaţă.

Vezi şi: De ce înşală femeile? Ce motive au invocat cele care şi-au trădat partenerul

Oamenii de ştiinţă au studiat aproximativ 8.080.000 de utilizatori bărbați și i-au comparat cu cei aproape 960.000 de utilizatori bărbați a căror vârstă se încheia cu 9. Cei care urmau să schimbe prefixul, mai ales cei care intrau în al patrulea deceniu, erau îngrijorați de îmbătrânire și se întrebau dacă viața lor are vreun sens. Cercetătorii au observat că această atitudine i-a condus la o criză la mijlocul vieții cu scopul de a da sens în viața lor. Astfel, au ajuns la aventuri.

Unii doar se simt neglijaţi  

Purtătorul de cuvânt al site-ului de întâlniri a spus: „Cercetarea noastră arată că unii oameni înșală pentru a atrage atenția partenerului lor. Dacă partenerul lor este dependent de muncă sau nu este disponibil pentru el, dacă ajunge să fie prins cu altcineva este un mod de a spune: «Hei, dacă mă iubești, fii atent la mine!»”.

Citeşte şi: Cinci motive pentru care bărbaţii căsătoriţi se îndrăgostesc de alte femei

Indiferent dacă oamenii trișează ori nu la 39 de ani sau la orice vârstă care se termină în 9 şi din orice motiv, nimic nu schimbă faptul că au ales să înșele și să-și afecteze relația.

FOTO: Shutterstock