Cinci semne ale unui posibil divorț. La ce trebuie să fii atentă în căsnicie

În cuplu, pot exista anumite semne care arată că divorțul este iminent. Abordarea acestor probleme din timp este foarte importantă, așa că iată care sunt indiciile despărțirii! 

image

Din păcate, există mulți factori care pot îndepărta doi oameni. În primul rând, trebuie să îți dea de gândit dacă partenerul tău nu mai răspunde la solicitările tale. Într-o relație puternică, fiecare este preocupat de nevoile celuilalt, dar dacă partenerul nu mai este interesat de lucrurile care îți fac plăcere, acesta poate fi un semn că trebuie să comunicați mai mult. 

Partenerul te respinge 

Comunicarea sinceră este cheia căsniciei sănătoase, dar dacă unul dintre parteneri consideră că tot ceea ce spune celălalt nu mai este important, acesta poate fi un semn de divorț: „Dacă soțul tău îți spune că este ridicol ceea ce spui, că ar trebui să simți altceva sau dacă încearcă să te învinuiască, acestea sunt semne care indică o lipsă de respect‟, a spus psihologul Alyse Freda pentru „Best Life‟. 

Citește și: Top 10 profesii care te predispun la divorț. A ta este pe listă? 

Afecțiunea fizică dispare

Afecțiunea fizică dezvăluie nivelul de iubire în cuplu, iar când aceasta dispare, înseamnă că și sentimentele voastre nu mai sunt ca înainte: „Deși este adevărat că o relație se poate schimba odată cu trecerea timpului, afecțiunea pentru partener nu trebuie să dispară niciodată dintr-o relația sănătoasă‟, a spus Aura Santos pentru aceeași publicație. 

Nu mai aveți pasiuni comune 

Proiectele și pasiunile comune sunt importante în cuplu. În caz contrar, partenerii se distanțează fizic și emoțional: „Este important ca fiecare partener să se intereseze de un nou hobby. Ceea ce nu este normal este când partenerul pare să aibă interese singulare - să iasă cu prietenii pe care nu îi cunoști, să călătorească singur sau să își facă hobby-uri noi care nu te implică - și, în plus, nici măcar nu încearcă să te includă‟, a spus specialistul în relații. 

Citește și: Studiu. Care sunt căsniciile sortite divorțului. În cazul lor, răbdarea poate fi cheia succesului 

Probleme financiare 

Inclusiv stresul financiar poate exercita o presiune asupra relației de cuplu. Disputa asupra banilor și dificultăților financiare pot contribui la tensiuni și conflicte constante, care duc, în cele din urmă, la divorț.

Sursă foto: Shutterstock