La ce concluzii au ajuns mai mulți bărbați după ce au divorțat

Mai mulți bărbați divorțați au discutat pe un forum online despre concluziile la care au ajuns în urma separării de partenere. Iată câteva lecții comune pe care le-au învățat aceștia după divorț! 

image

Este o experiență provocatoare, însă divorțul poate fi privit și ca pe o oportunitate de învățare și creștere personală. Pentru unii poate simboliza o durere și o pierdere, în timp ce pentru alții poate reprezenta o lecție și un moment ideal pentru a începe o viață nouă. De pildă, mai mulți bărbați au spus că, în urma divorțului, și-au dat seama cine sunt prietenii lor adevărați, mai exact ce persoane le-au rămas alături după despărțire, într-unul dintre cele mai dificile momente din viață. Iată și alte lecții pe care le-au învățat! 

Citește și: Ponturi de dating pentru cei divorțați, care vor să își refacă viața amoroasă

Cărțile potrivite ajută la prevenirea unui divorț? 

„Divorțul poate fi prevenit‟, la fel ca alte evenimente majore din viață, au mai spus ei, conform „Hello Sensible‟. Internauții sunt de părere că există semne care pot să prevestească o viitoare despărțire, iar cărțile pe tema relațiilor pot ajuta la prevenirea unui divorț:

„Dacă cuplurile ar aplica informațiile din cartea lui John Gottman - Cele șapte principii ale unei căsnicii fericite‟, poate că ar evita un camion plin de durere și suferință. Această carte chiar mi-a salvat căsnicia‟, a scris unul dintre ei. 

Poate ești interesat și de această metodă: Dialogul Imago în cuplu, soluția care întoarce o căsnicie din calea divorțului

Separarea de partener, o experiență dificilă 

Chiar și divorțurile pe cale amiabilă sunt dureroase, zic mai mulți bărbați. Ei sunt de părere că separarea este o experiență dificilă, deși decizia a fost luată de comun acord. Bărbații au mai spus că mersul la terapie este una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua în urma separării, dar și că divorțul poate fi privit precum „o tranzacție‟:

„Este nevoie de multă răbdare și trebuie să fii capabil să te controlezi. Cel mai important este să te protejezi pe tine, pe copiii tăi și bunurile tale. Cealaltă persoană este doar una cu care în final negociezi‟, a spus unul dintre ei. 

Sursă foto: Shutterstock