Cum îți dai seama că partenerul de viață este gelos în funcție de limbajul trupului

Poți să îți dai seama că partenerul tău de viață este gelos dacă îi vei analiza, cu atenție, reacțiile pe care le are. Care sunt gesturile ce îl pot da de gol? Descoperă-le în rândurile ce urmează! 

image

Limbajul trupului îți poate oferi o mulțime de informații valoroase. De pildă, îți spune dacă persoana din fața ta este nervoasă, entuziasmată sau speriată. Totodată, experții în limbajul trupului spun că îți poți da seama din anumite gesturi subtile ale partenerului de viață dacă acesta este gelos. 

Citește și: Minciuna și secretele pot fi descifrate analizând aceste gesturi corporale 

Brațe și picioare încrucișate 

Potrivit specialistului Megan Harrison, care este terapeut de familie, brațele încrucișate pot semnala gelozie sau nesiguranță. De asemenea, Harrison precizează că strângerea degetelor subliniază instensitatea emoției pe care persoana o simte: „Aceste gesturi arată încercarea de a se proteja emoțional de o posibilă respingere sau de o trădare din partea altora‟, a spus ea, pentru „Best Life‟. 

Privire pătrunzătoare 

Un alt semn de gelozie este privirea pătrunzătoare. De asemenea, chiar și invidia se poate manifesta astfel: „Când cineva este gelos s-ar putea să te privească profund. Acest comportament poate fi și un semn de invidie, deoarece poate indica faptul că persoana se simte amenințată sau încearcă să evalueze un potențial rival‟, remarcă specialistul.

Vezi și: V-ați despărțit și îl urmărești pe rețelele sociale? Legătura între gelozie și timpul petrecut pe Facebook 

Pieptul în față

Îți dai seama că partenerul de viață este gelos și dacă își scoate pieptul în față. Acest gest arată nevoia de a domina. „Acesta poate fi un semn că persoana încearcă să își afirme dominația sau superioritatea, ceea ce poate fi un răspuns la sentimentul de amenințare sau de nesiguranță, care sunt emoții asociate cu gelozia‟, preciează specialistul, ce subliniază că acest gest se poate întâmpla atât în mod conștient, cât și subconștient. 

Se îndepărtează de tine 

Când o persoană este geloasă, ea încearcă să se îndepărteze de tine, deoarece acest gest îi oferă siguranță, precizează terapeutul: „Când o persoană se îndepărtează, ea încearcă să găsească alinare și să formeze o distanță între ea și sursa geloziei‟, spune Megan Harrison. 

Sursă foto: Shutterstock