Dacă nu ai trecut prin cele 7 etape, nu este dragoste adevărată
În cazul în care nu ai experimentat aceste 7 etape, nu este cu adevărat dragoste. Romantismul este la fel de vechi ca timpul în sine, şi a fost multă vreme considerat filosofia poeţilor.
În timp ce persoana de care ne îndrăgostim ne face să sfidăm orice raţiune sau logică,pentru cei din jur aceasta nu provoacă niciun fel de emoţie. Deci care e treaba cu dragostea? Aici sunt cele şapte stadii ale iubirii pe care suntem susceptibili să le experimentăm pe măsură ce se el devine EL.
1. Iniţierea
Inceputul este momentul în care cineva începe să-şi facă loc în viaţa ta. Ar putea fi cineva cunoscut de ani de zile sau cineva întâlnit cu doar câteva ore în urmă,dar pe care începi să îl vezi cu alţi ochi. Felicitări! Ai început prima etapă în procesul de îndrăgostire.
2. Gândirea intruzivă
Etapa următoare are loc atunci când gânduri tale se îndreaptă mereu spre el. Reiei fragmente din conversaţie,îţi aminteşti exact cu ce era îmbrăcat sau cum ţi-a zâmbit,iar fiecare întâlnire,planificată sau întâmplătoare,este un adevărat eveniment… plăcut. Aproximativ 85% din timp îl petreci gândindu-te la el,deşi viaţa îşi urmează cursul firesc.
3. Cristalizarea
Această etapă presupune că deja începi să vezi şi ce este greşit în relaţie şi ce defecte are el,şi nu o mai percepi ca pe o poveste ideală. Cu toate astea,ajungi să te gândeşti şi la defecte tot ca la ceva fermecător.
Citeşte şi:Gesturi evidente că vrea să facă sex cu tine
4. Dorinţă,speranţă şi incertitudine
Dorinţa,speranţa şi incertitudinea merg mână în mână cu cristalizarea. Acum,că ai o imagine clară despre cine este iubitul tău,eşti copleşită de dorinţa de a avea o relaţie de durată cu el. În această etapă te bucură fiecare semn de iubire şi te duce pe culmile disperării fiecare mică ceartă.
5. Hipomania
La un moment dat,veţi începe probabil să experimentaţi ceea ce oamenii de ştiinţă numesc hipomanie-o stare permanentă de euforie sau iritabilitate. Este senzaţia aceea de fluturi în stomac,când nu mai ai chef nici să mănânci,când tremuri sau transpiri numai cât se apropie de tine.
Citeşte şi:5 moduri în care poţi să îl exciţi fără să îl atingi
6. Gelozia şi motivaţie
Cei care au ajuns până aici au o motivaţie puternică să câştige dragostea partenerului,în timp ce experimentează gelozie pentru fiecare gest care trădează dorinţacuiva de a-i câştiga atenţia. Teama de respingere şi un sentiment copleşitor de dor tind să apară în acest moment,de asemenea.
7. Neajutorare
La un moment dat,sentimentele tale intense te vor face să te simţi neputincioasă. S-ar putea să fii deznădăjduită,la început. Acum pragmatismul şi logica preiau uşor-uşor frâiele. Dacă merge,merge,dacă nu,asta este.