De ce multe cupluri fericite preferă să doarmă separat? Avantajele somnului în paturi sau camere diferite

1 69618 original jpg jpeg

Unii ar putea spune că partenerii care nu împart acelaşi pat au probleme serioase de relaţionare. Un sondaj recent arată că, de fapt, somnul în dormitoare separate este chiar benefic pentru cuplu.

Potrivit unui sondaj realizat de Fundaţia Naţională a Somnului din SUA, doar 14% dintre cupluri dorm în paturi separate în fiecare noapte. Şi, deşi mulţi dintre noi ar putea crede că acele cupluri care dorm separat se despart, există studii care arată că opusul este de fapt adevărat.Pentru unii, a dormi în paturi diferite poate fi la fel de plăcut cum este pentru alţii să împartă patul cu partenerul lor.

Fiecare îşi poate adapta condiţiile de somn după cum doreşte

Modul în care îţi petreci noaptea în dormitorul pe care-l împarţi cu partenerul poate influenţa modul în care te simţi a doua zi. Satisfacţia conjugală şi sănătatea psihologică şi fizică depind de felul în care fiecare alege să se odihnească. Când două persoane cu preferinţe diferite şi programe de somn distincte ajung împreună, necesitatea de a face schimbări doar pentru a satisface nevoile partenerului ar putea dăuna relaţiei pe termen lung.

A dormi în dormitoare diferite înseamnă ca ambii să se poată relaxa în propriul mod după o zi obositoare. În acest fel, niciunul nu trebuie să meargă în vârful picioarelor sau să-şi facă griji dacă partenerul s-ar putea trezi în timp ce doreşti să urmăreşti ultimul episod al serialului favorit, înainte de culcare.

Un somn prost poate duce la certuri

După cum indică experţii, somnul alături de un partener care se agită sa sforăie te poate priva de 49 de minute de somn în fiecare noapte. Şi, atunci când un partener nu are un somn adecvat din cauza celuilalt, este posibil să apară conflicte între ei a doua zi. Studiul a confirmat faptul că partenerii care tind să aibă un somn de proastă calitate se ceartă mai des decât cei care se trezesc odihniţi. Pe de altă parte, persoanele care dorm bine noaptea au şanse mai mari să fie binedispuşi, au un nivel mai scăzut de stres şi sunt mai răbdători.

Somnul de proastă calitate poate avea un impact negativ asupra sănătăţii

În timpul nopţii, creierul nostru trece prin etapele somnului de mai multe ori: somn Non-REM şi REM (somn cu mişcare rapidă a ochilor). Dar când întrerupeţi ciclul trezindu-vă în timpul nopţii, creierul petrece mai mult timp în primul stadiu şi reduce din etapa REM. Şi fără un somn suficient, bunăstarea emoţională şi performanţa cognitivă au de suferit. Somnul întrerupt poate avea, de asemenea, consecinţe negative asupra sănătăţii pe termen scurt şi lung, cum ar fi hipertensiunea sau îngrăşarea.

Resentimentele faţă de un partener care nu te lasă să dormi pot distruge relaţia de cuplu

Sforăitul, agitaţia şi dificultatea de a împărţi patul sau pătura sunt doar câteva dintre motivele pentru care unele cupluri aleg să doarmă în paturi diferite sau chiar în dormitoare diferite. Insomniile cauzate de un partener care sforăie pot duce la o acumulare de furie, tensiune şi resentimente faţă de acesta. Dormitul într-un dormitor separat poate ajuta chiar şi la o relaţie prosperă, deoarece nimeni nu este privat de somn.



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg