Este dragoste sau ataşament?
Uneori, ataşamentul este confundat cu uşurinţă de dragoste. Cu toate că nu este nimic greşit ca la început să fie vorba doar de ataşare faţă de persoana de alături, mai devreme sau mai târziu, trebuie să-ţi dai seama dacă iubirea te leagă mai mult de partener/ă sau nu.
În relaţii,cu toţii învăţăm lecţii şi ataşamentul este una dintre ele. Este principala lecţie care arată ca o experienţă dulce în stadii iniţiale. Dar,pe măsură ce timpul trece,ataşamentul se poate transforma într-o dependenţă şi poate crea nesiguranţă şi ură.
Ce trebuie să ştim despre dragoste şi ataşament:Iubire şi anxietate
Când eşti îndrăgostităde cineva,vei avea doar sentimente pozitive pentru acea persoană. Dar dacă eşti ataşată de o persoană,ar putea exista anxietate,teamă şi nesiguranţă în cazul în care aceasta încearcă să te părăsească.
Ataşament egal egosim?
Dragostea înseamnă mai mult decât altruism,în timp ce ataşamentul poate fi sau este o altă formă de egosim. Asta înseamnă că atunci când eşti ataşată de o anumită persoană ajungi să-ţi doreşti cu disperare ca aceasta să fie mereu alături de tine.
Citeşte şi:Gesturi evidente că vrea să facă sex cu tine
Dragostea înseamnă creştere
Dragostea înseamnă graţie şi ajutor reciproc în dezvoltarea ei. Dar dacă este vorba doar de ataşament,partenerul nu va dori să-şi depăşească graniţele pentru tine.
Libertate sau posesivitate
Iubireaîţi dă libertate în timp ce ataşamentul ar putea să te facă posesivă. Chiar dacă partenerul tău încearcă să-şi petreacă timp cu prietenii sau familia fără ca tu să fii alături de el,s-ar putea să ajungi să te simţi nesigură şi să-ţi faci scenarii.
Faci totul pentru el sau....doar când te vede
Atunci când iubeşti faci absolut totul pentru partenerul tău,în timp ce atunci când eşti ataşată de el faci ceva doar atunci când este prin preajmă ca să vadă.
Citeşte şi:Părţile corpului partenerului pe care nicio femeie nu rezistă să nu le atingă
Fericire şi nefericire
Iubirea face viaţa frumoasă în timp ce ataşamentul poate aduce nefericirea pe un termen lung.