Factorul cu un impact major asupra vieţii sexuale

1 77253 original jpg jpeg

Începutul unei noi relaţii poate fi incitant, însă pe parcurs multe cupluri încep să se confrunte cu rutina şi nu ştiu cum să îşi condimenteze viaţa în doi. De cele mai multe ori ajung chiar să se întrebe dacă soluţia pentru a îmbunătăţi relaţia este oare sexul?

Conform unui studiu realizat anul acesta de Institului Kinsey, publicat în Jurnalul de Cercetări Sexuale, vârsta joacă un rol important în ceea ce priveşte viaţa sexuală, având impact asupra frecvenţei acesteia.

Acest studiu s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 ani, în care au fost interogate peste 1200 de persoane de vârstă medie şi persoane trecute de 45 de ani cu privire la calitatea sexului odată cu trecerea timpului.

Cel mai întâlnit răspuns primit a fost acela că totul ţine de atitudine şi de cât de tânăr te simţi în interior. Persoanele care au spus că se simt bătrâne au declarat că viaţa sexuală nu mai reprezintă pentru ele o prioritate şi că odată cu trecerea anilor sexul nu a mai fost aşa de plăcut ca la început.

În plus, s-a constatat că majoritatea cuplurilor care întreţin relaţii sexuale în mod frecvent au o stare mult mai bună de sănătate comparativ cu cele care întreţin relaţii sexuale ocazional.