Cât de importantă este compatibilitatea sexuală într-o relaţie?

Nu există un răspuns unic la întrebarea dacă sexul este important într-o relație. Fiecare este diferit și ceea ce este esenţial pentru unii poate să nu fie la fel pentru alții. Depinde de convingerile tale personale, de dorințele fizice, de natura relației.

image

Mulți oameni au relații fericite, împlinite și sănătoase, fără să facă sex prea des cu partenerul. Există multe motive pentru care oamenii nu vor sau nu fac sex. Poate fi vorba despre un libido scăzut sau despre o afecțiune. Acest aspect nu înseamnă că relația va fi nesănătoasă şi nu este un semn că partenerul nu te iubește sau nu te mai prețuiește.

Apropierea intimă oferă ocazia de a arăta cât de mult îşi apreciezi partenerul, de a-i demonstra dragostea și afecțiunea. S-ar putea să te simți mai în siguranță în relația ta dacă faci sex mai des sau ar putea fi pur și simplu plăcut și distractiv.

Beneficiile activităţii sexuale regulate

Sexul oferă o serie de beneficii pentru corp, minte şi relaţia ta de cuplu, în afara simplei plăceri. Din punct de vedere emoţional, îţi îmbunătățeşte încrederea în tine, te ajută să te conectezi cu propriul tău corp într-un mod plăcut. De asemenea, te-ar putea ajuta să relaționezi cu partenerul și să-ți exprimi dragostea și grija față de el. Un alt plus care merită luat în calcul: reduce stresul.

Din punct de vedere fizic, relaţiile intime întăresc sistemul imunitar, după cum arată un studiu din anul 2004 potrivit căruia cuplurile care fac sex mai des au un sistem imunitar mai bun. Un alt avantaj este acela că te ajută să fii în formă şi mai rezistent în timpul exerciţiilor fizice. Şi sănătatea inimii este îmbunătățită în urma activităţii sexuale. O cercetare realizată în anul 2016 a constatat că persoanele active sexual cu vârsta cuprinsă între 50 și 90 de ani au o memorie mai bună. Durerile de cap sunt reduse în urma activităţii sexuale. De atfel, conform unui studiu din anul 2013, sexul poate ameliora migrenele.

Este importantă compatibilitatea sexuală?

O relaţie poate întâmpina probleme serioase dacă unul dintre parteneri simte că sexul este esențial şi are un libido crescut, iar celălalt nu este de acord şi preferă să aibă relaţii intime mai rar, având un libido redus. În acest context, comunicarea poate fi extrem de utilă, pentru că modificările de libido pot apărea în timp din diverse cauze: stres, probleme la nivelul relaţiei de cuplu (certuri, lipsa încrederii, criticile frecvente), vârsta, dezechilibrele hormonale venite odată cu sarcina sau menopauza, tratamentele medicamentoase sau bolile ca artrita.

Dacă un libido scăzut este problema care vă afectează relaţia de cuplu, nu ezita să apelezi la un medic. Cauzele clinice care stau la baza unui libido scăzut pot fi tratate.



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg