Mituri despre dragoste care pot distruge o căsnicie
Fostele generații credeau că odată ce te-ai căsătorit, totul, inclusiv intimitatea, va funcționa bine în mod natural. Credința într-o căsnicie de basm este doar unul dintre miturile care pot dăună căsătoriei.
Generațiile de astăzi înțeleg că o căsătorie nu este o trecere la fericirea pe tot parcursul vieții. Va fi nevoie de efort și o evaluare realistă a faptului că au sau nu o relație sănătoasă, așa cum confirmă cercetările Asociației Americane de Psihologie.
Ar trebui să rămâi într-o căsnicie nefericită pentru copii
Oamenii nu văd căsătoria ca pe o instituție pentru care își vor sacrifica fericirea și împlinirea de dragul copiilor lor. În general, cred că oamenii aleg să rămână în căsătorie pentru că este împlinitoare la un anumit nivel. Un studiu apărut în publicaţia „Journal of Marriage and Family‟ susține acest sentiment, sugerând că oamenii știu că au opțiuni, iar suferința într-o căsătorie nu este ceva ce majoritatea oamenilor aleg.
Ar trebui să te căsătorești cu o persoană de aceeaşi religie
Conceptul de căsătorie în cadrul religiei tale a fost puternic împins asupra celor din generații mai în vârstă. Ideea de a te limita la o persoană care are aceeaşi religie cu a ta este un concept problematic în sine și este complet depășită. Generațiile mai tinere sunt mai deschise când vine vorba de ceea ce caută. căci într-un partener, valorile comune nu sunt neapărat echivalate cu locul de cult pe care îl frecventezi.
Nu ar trebui să te culci niciodată supărat
Reconcilierea unui dezacord înainte de culcare poate părea calea către un somn liniștit și o căsnicie fericită, dar acest lucru nu duce întotdeauna la fericire. Cuplurile pot beneficia de la recunoaștere a emoțiilor și de a le rezolva. Când emoțiile sunt intense, conflictul poate escalada, ducând la cuvinte care rănesc sau la un partener care îşi suprimă nevoile pentru a evita certurile.
Vezi şi: Ce fac cuplurile care rămân fericite până la 80 de ani? Descoperă-le obiceiurile
Acceptarea unei perioade de răcire oferă ambelor persoane ocazia de a reflecta, de a-și recăpăta calmul și de a aborda discuția cu o mentalitate mai clară. Amânarea discuţiei pentru a doua zi vă va linişti, va stabili o limită de timp constructivă.
O singură persoană îţi va satisface nevoile
Partenerul tău nu ar trebui niciodată să fie încărcat cu responsabilitatea de a-ţi satisface nevoile. Adevărul este că nimeni altcineva înafară de tine nu este responsabil pentru a te face o persoană completă. Dacă ești nefericit în relația ta, probabil că părinții te-au învățat să dai vina pe cealaltă persoană pentru nefericirea proprie. Acesta este un model distructiv care dă altora prea multă putere asupra viețio tale.
Te-ar mai putea interesa: Ce își doresc soții pentru a fi fericiți în căsnicie? Secretele bărbaților care nu regretă că au spus „DA‟
Nici a rămâne într-o relație cu cineva care îți provoacă nefericire nu este sănătos. Dacă părăseşti acea relație fără să te schimbi, este mai mult decât probabil ca acea stare de nemulţumire să te urmeze până la următoarea relație.
FOTO: Shutterstock