Pauza erotică, tehnica pentru îmbunătățirea vieţii sexuale după 40 de ani

Reîmprospătarea relaţiei de cuplu se poate face şi printr-o pauză erotică. Perioada în care nu vă apropiaţi poate fi folosită pentru a te reconecta cu tine însuţi şi a testa tehnici de stimulare noi.

image

Pauza erotică este un moment de conexiune intimă cu tine însuți, fără să te gândești să satisfaci așteptările altora sau să satisfaci pe altcineva. Acesta este conceptul cunoscut sub numele de pauză erotică, iar cunoașterea lui este primul pas pentru a te bucura de el.

Sexoloaga Almudena M. Ferrer, citată de Welife, a avut ocazia să abordeze noțiunea de recreere erotică de la creatorul acesteia, Betty Dodson, o pionieră pentru concentrarea ei pe autosatisfacerea feminină ca o practică sănătoasă și eliberatoare. Încă din anii ʹ60, Dodson a început să predea ateliere concentrate pe sexualitatea feminină și a devenit o figură cheie pentru acceptarea şi descoperirea de sine.

Atelierele lui Ferrer au dezvoltat conceptul de recreere erotică dedicată explorării plăcerii sexuale fără presiune. Practicile acelor întâlniri erau destinate femeilor care nu au avut niciodată un orgasm sau aveau dificultăți în a-l atinge cu partenerul.

Cunoaștere de sine, fără grabă

Chiar dacă pauza erotică este un concept care există de mai bine de jumătate de secol, nu este cunoscut. De multe ori, intrăm alături de partener în jocul sexual cu scopul de a avea un orgasm. Tindem să ne pierdem adesea din cauza poverii de peste zi sau a eşecurilor sentimentale din trecut.

Nu este ciudat că există din ce în ce mai multe voci care vorbesc despre reconectarea cu partenerul prin apropiere lentă. Pentru a putea ajunge la o relaţie de cuplu mai bună, ajută o pauză erotică în care să revii la autocunoaştere fără ţinta precisă de a ajunge la o finalitate. Este ceva asemănător cu a desena, a rezolva o integramă. Nu există competiţie, ci doar te relaxezi, te joci de dragul jocului.

Pauza presupune testarea de tehnici noi de stimulare

Pauza erotica, inspirată de conceptul dezvoltat de Betty Dodson şi adaptată nevoilor individuale ale fiecărei persoane, poate varia în funcţie de preferinţele şi circumstanţele fiecăruia. Pentru a profita de acest timp, trebuie să reţii că pauza implică alocare de timp pentru a explora sexualitatea personală fără întreruperi. Te poţi concentra pe tine, fără a fi nevoie să satisfaci așteptările altcuiva.

În timpul pauzei erotice, nu există presiune pentru a atinge anumite obiective sexuale sau pentru a îndeplini standarde de performanță. Este o ocazie de a afla mai multe despre propriul corp, preferințele și dorințele sexuale, pentru a le putea valorifica apoi, împreună cu partenerul. Poţi încerca diverse fantezii și tehnici de stimulare. Este un timp dedicat conectării cu propriile senzații fizice și emoționale, fără judecată sau rușine.



Recente

Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie  foto   Shutterstock jpg
fructe  foto   Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg