Vrei să îți îmbunătățești relația de cuplu? Respectă această regulă importantă!

Vrei să devii un partener mai bun și să îți îmbunătățești relația cu persoana iubită? Un terapeut cu peste 20 de ani de experiență dezvăluie ce NU fac niciodată cuplurile mature din punct de vedere emoțional. Descoperă această regulă importantă în rândurile următoare! 

image

De profesie psihoterapeut și autor, Amy Morin a lucrat cu zeci de cupluri care s-au confruntat cu provocări în relațiile lor. După 20 de ani de experiență, ea a scris cartea „13 lucruri pe care cuplurile puternice din punct de vedere mental nu le fac” prin intermediul căreia își dorește să-i învețe pe oameni cum să își dezvolte puterea mentală și să devină parteneri mai buni. 

Citește și: Zodiile care formează cupluri perfecte. Sunt cele mai puternice atunci când sunt împreună 

Ce NU fac niciodată cuplurile mature emoțional? 

Amy Morin a descoperit că oamenii care formează cupluri puternice nu se folosesc niciodată de emoțiile partenerilor de viață. Specialistul consideră că, într-o relație sănătoasă, partenerii nu apelează la sentimente pentru a manipula o situație sau un conflict.

Ai plâns în timpul unei conversații pentru a-ți determina partenerul să nu mai vorbească despre un subiect dificil? Ți-ai exprima furia în timpul unei conversații pentru ca jumătatea ta să își schimbe punctul de vedere? Ei bine, aceste situații nu se întâmplă într-o relație puternică din punct de vedere mental! 

Reguli importante într-o relație de cuplu

Terapeutul consideră că într-o relație sănătoasă este foarte important să existe reguli emoționale. Concret, partenerii trebuie să-și cunoscă reciproc limitele, să le respecte și să ajusteze comportamentele toxice pe care le-au tolerat în trecut: „Trântiți ușa când sunteți supărați? Mai bine, găsiți o altă modalitate de a vă transmite supărarea, fără să fiți perturbători”, dezvăluie Amy Morin.

Vezi și acest articol: De ce multe cupluri fericite preferă să doarmă separat? Avantajele somnului în paturi sau camere diferite 

La fel de importante sunt recunoașterea și grijă față de sentimentele celuilalt, dar și comunicarea dintre parteneri: „Nu există o formulă științifică când vine vorba de luat decizii în relație. Dar este important să vorbești cu patenerul tău deschis și sincer despre sentimentele tale. Luați în considerare emoțiile voastre și abordați problemele împreună”, punctează specialista în relații. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

casatorie jpg
Cearta in cuplu Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg