Lipsa unei singure vitamine din corp îți distruge viața sexuală!

Viața intimă a unui cuplu are suișuri și coborâșuri, mai ales dacă este vorba despre o relație stabilă, de lungă durată. Însă pentru momentele cele mai dificile poate exista o explicație simplă – lipsa unei vitamine din organism!

image

Un studiu realizat pe americani în 2021 a ajuns la concluzia că aceștia fac mai puțin sex decât obișnuiau să facă. Iar motivele pot fi variate – de la libidou scăzut, disfuncții sexuale, dezechilibru hormonal sau, pur și simplu, oboseala de zi cu zi, cauzată de prea multe responsabilități avute față de familie, serviciu sau societate.

Pentru toate acestea, poate exista o singură soluție – asimilarea unei vitamine care... face minuni în dormitor! Studiile arată că un aport de o singură vitamină îți poate reda cheful de câte o tăvălire mică printre așternuturi cu partenerul tău. Despre ce vitamină este vorba?

Cei de la WebMD ne informează că o viață sexuală sănătoasă poate avea un impact benefic asupra sistemului nostru imunitar, scade tensiunea arterială, reduce riscul de infarct, îmbunătățește somnul, scade nivelul stresului și ne ajută să ardem mai multe calorii. Iar o deficiență a vitaminei D din organism îți poate afecta viața sexuală cum nu te-ai gândit că poate fi vreodată posibil. Da, despre vitamina D este vorba!

De pildă, o cercetare făcută în 2019 și publicată în „The World Journal of Men's Health” (n.r. „Jurnalul Mondial al sănătății masculine”) arată că vitamina D crește motilitatea spermei și fertilitatea și îmbunătățește funcțiile testiculare prin producția de hormoni sexuali.

Un alt sudiu, realizat în 2019, ne demonstrează că există o legătură strânsă între un nivel scăzut de vitamina D la femei și simptomele unei disfuncții sexuale, precum durerea din timpul actului sexual, incapacitatea de excitare și lipsa chefului de-a avea contact intim.

image

Jeffrey Bland, un medic specializat în sistemul imunitar, susține următoarele: „La femei, vitamina D e folosită de ovare ca să se mențină o funcție sexuală optimă.” În timp ce la bărbați, „un nivel optim de vitamina D în corp este necesar pentru funcția erectilă”, susține medicul Andrea Paul.

Vitamina D crește circulația sângelui în zona genitală, la bărbați, îmbunătățind „căptușeala” pereților vaselor de sânge, care nu face altceva decât să susțină circulația sângelui și să reducă inflamația.

Pentru a te asigura că ai cantitatea ideală de vitamina D în organism, petrece mai mult timp afară, în soare, consumă alimente bogate în vitamina D și ia suplimente, dacă e nevoie. Întreabă-ți doctorul dacă ai nevoie de suplimente și verifică-ți nivelul vitaminei D din corp în mod regulat printr-o analiză de sânge simplu de făcut.

Foto - Shutterstock



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg