Promisiunea vieţii începe cu un inel – logodnă, între mit şi realitate (P)
Există o tradiţie în paşii de urmat până la căsătorie. Asta înseamnă logodna, un moment simbolic care marchează şi o etichetă a acestui eveniment. Cu inelul la purtător vine şi marea cerere. Cum aşteptările sunt mari se consideră că inelul să fie de mare prestanţă. Ce este mit şi ce este realitate din toată această poveste?
Unii ar spune că reprezentantele sexului frumos au un pretext în plus de a pune presiune pe alegerea facută în materie de inel. În rândul bărbaţilor aceştia se conformează cu cele impuse,având în vedere ca abia dupa cerere îşi pot vedea visul cu ochii,se pot mandri cu o soţie,cu aleasa inimii. Exista o poveste cu două tăişuri până la urmă,o ecuaţie din care au toţi de câştigat,de la orgolii la ceea ce ţine de mândria unei bijuterii.
De fapt,de unde vine tradiţia inelului
Modele impresionante cu inele pe măsura aşteptărilor reprezintă definiţia acestei industrii şi implicit visul oricărei doritoare de a primi un inel. Întrebam de specialişti în domeniu şi mai ales de cei care au deja o istorie în spate-E-Ring.ro– care sunt alegerile. Tendinţele arată că în materie de inele de logodnă sunt preferate cele din metal preţios de înaltă clasă,precum aurul. E musai să aibă piatră centrală şi o forma atrăgătoare.
Fără să se mai meargă pe ideea obsesivă de inel supradimensionat doamnele preferă inele cu gust. Asta înseamnă un finisaj deosebit şi nu numai cel lucios;preferă aur alb de asemenea şi nu numai cel clasic galben. Cât despre design contează modul în care se încadrează piatra,şi ea de înaltă clasă privind valoarea. Cei de la E-Ring spun ca ţine de o varietate de preferinţe aici,de la smarald la safire,rubine sau ametiste.
Tradiţia inelului de logodnă vine din trecut când se consideră a fi un minim simbol de dăruire faţă de viitoarea soţie. În societate a purta un inel de acest gen precum şi o verigheta reprezenta statutul social,cel de aleasă şi viitoare doamnă,drept pentru care alţi domni nu mai puteau îndrăzni a curta dama de o frumuseţe răpitoare. Unele voci spun că era o modalitate de a-i face pe bărbaţi mai încrezători în fildelitatea consoartelor – plecati la razboi,la vânătoare etc. aceştia verificau urmele lăsate de inel pe deget pentru a şti dacă consoarta l-a purtat sau nu.
Dincolo de vechile poveşti ce ţin de inelele de logodnă actual se consideră a fi bijuterii simbolice. Nu ar rata nicio femeie măreata sa şansă de a fi cerută de soţie. Este un moment suprem de dăruire şi de confesiune în acest sens,când cele mai dulci cuvinte se potrivesc într-o cerere oficială. Dacă la asta e musai sa se însoţească şi o frumoasă bijuterie în prezenţa unui inel atunci aşa să fie. O tradiţie până la urma însă care a rămas pe placul femeilor şi peste ani,o tradiţie care schimbă doar preferinţele-de la simplismul inelului şi până la cele din aur,de la cele clasice la cele împodobite cu pietre preţioase.