Topul celor mai frecvente motive de divorţ

Cuplurile decid să se separe dintr-o sumedenie de motive sau din mai multe la un loc. Descoperă ce spun cercetătorii americani despre cele mai frecvente cauze de divorţ!

image

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în România are loc un divorţ la 3,5 căsătorii, adesea după nici zece ani de căsnicie. Cifrele sunt în scădere începând din anul 2015, dar rata divorţurilor rămâne mare, de până la 30%. Femeile sunt cele care iau mai repede decizia de divorţ şi, cel mai des, separarea are loc la notar. Motivele sunt dintre cele mai diverse. Un studiu realizat de Universitatea din Denver, SUA, a arătat care sunt principalele cauze ale divorţurilor. Vezi şi care sunt unele dintre cele mai bizare motive!

Lipsa de implicare

Principalul motiv pentru care cuplurile divorțează este lipsa de implicare, ceea ce înseamnă că nu fac din căsătorie o prioritate. Atunci când un partener decide să înceteze să se implice în relație, aceasta este sortită eşecului. Treptat, începe să se instaleze înstrăinarea şi amândoi partenerii încep să simtă efectele unei căsnicii neîmplinită.

Infidelitatea

Un al doilea motiv major observat de cercetători pentru care cuplurile divorțează este infidelitatea. Aceasta decurge uneori din lipsa de implicare şi înstrăinarea de celălalt. Trădarea are efectul de a afecta şi schimba ambii parteneri. Unii parteneri se folosesc de infidelitate pentru a atrage atenţia asupra lor şi chiar reuşesc. Altora le este imposibil să reia căsnicia după o trădare şi ajung la divorţ.

Vezi şi: Cum arată viața Melindei Gates după divorțul „incredibil de dureros” de miliardarul Bill Gates

Certurile dese

Şi conflictele frecvente pot duce la despărţire. Când este greu să rezolvi dezacordurile cu calm sau eficient, acestea nu sunt rezolvate şi lasă loc de resentimente. În acest context, dispare legătura pozitivă dintre parteneri şi sentimentul de sprijin reciproc.

Problemele cu banii

Participanţii la studiu care au menţionat dificultăţile financiare ca motiv de divorţ au spus că n-a fost cauza unică pentru care au ales separarea. Totuşi, problemele cu banii au adus mai mult stres în relaţie.

Citeşte şi: Top 5 nativi din zodiac care nu iau în calcul divorţul după ce se căsătoresc

Cele mai ciudate motive de divorţ

O femeie din SUA a divorțat pentru că soţul angajase un asasin care s-o omoare.

Un italian nonagenar s-a despărţit de soția de vârstă apropiată după 77 de ani de căsnicie, pentru că a aflat despre o aventură avută de ea în anii `40.

Un cuplu bosniac a divorţat după ce au descoperit că au o aventură pe internet unul cu celălalt.

FOTO: Pixabay