Trăsăturile cuplurilor longevive. Vezi dacă ai aceste în lucruri în comun cu partenerul tău!

O relație perfectă este ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna? Poate că o și trăiești în acest moment! Vezi dacă ai aceste lucruri în comun cu partenerul tău de viață! 

image

Când ne gândim la relațiile sănătoase și longevive, este necesar să luam în calcul opiniile și valorile partenerilor. Prin urmare, experții sunt de părere că viziunea comună asupra viitorului este esențială în relația de cuplu: „Este vital ca partenerii să aibă aceeași viziune despre finanțe, spiritualitate, copii și stil de viață. Având aceeași gândire, le va fi ușor să ia decizii în viață‟, a spus specialistul în relații, Shlomo Zalman pentru „Pop Sugar‟. 

Citește și: Aceste 3 alimente reaprind focul pasiunii în cuplu! 

Fără rețineri! 

Abilitatea de a fi tu însăți în preajma partenerului este la fel de importantă. Într-o relație sănătoasă, nu trebuie să existe rețineri, spune specialistul: „Este firesc să fii tu însăți în preajma soțului, cu toate trăsăturile tale, bune și rele. Oamenii pot arăta doar ceea ce alții își doresc să descopere, dar asta poate să declanșeze frică și anxietate. Într-o relație sănătoasă, oamenii comunică sincer, cu dragoste, fără frici‟. 

Capacitatea de a recunoaște greșelile 

Și capacitatea de a recunoaște greșelile este importantă. Relația trebuie privită precum un spațiu sigur în care partenerii să recunoască când au greșit, fără să fie judecați: „Cuplurile de succes nu au dificultăți în a recunoaște când au greșit. Sufletele pereche nu au orgolii‟, a spus Shlomo Zalman. 

Conexiune emoțională 

Desigur, atracția fizică este importantă, dar la fel este și conexiunea emoțională care trebuie să existe încă de la începutul relației: „Dacă persoana cu care ești într-o relație este interesată doar să se conecteze fizic cu tine, nu va fi bine pe termen lung. Relația va ajunge la nivelul următor doar dacă persoana de lângă tine îți va înțelege nevoile‟, a punctat specialistul. 

Citește și: Obiceiul secret al cuplurilor rezistente. Reconectează rapid partenerii 

Un plan financiar 

Inclusiv planul financiar comun contează! În relațiile sănătoase, partenerii au aceleași obiective cu privire la cheltuielile majore: „Nu pot număra relațiile care s-au încheiat din cauză că oamenii respectă banii în mod diferit. Asta nu înseamnă că trebuie să câștigați aceeași sumă de bani, doar ca amândoi să fiți de acord cu privire la cheltuielile voastre‟, consideră Shlomo Zalman.

Sursă foto: Shutterstock