Obiceiul secret al cuplurilor rezistente. Recontectează rapid partenerii

Flirtul este un lucru important într-o relaţie, dar nu ar trebui limitat doar la perioada de început. Este ceva esențial chiar și într-o căsnicie și poate juca un rol vital în menținerea unei relații sănătoase.

image

Cea mai frecventă a celor mai multor cupluri este că lasă flirtul să dispară odată ce căsătoria progresează. Adevărul este că interacțiunile cochete între soți contribuie la longevitatea și vitalitatea căsniciei. Iată câteva beneficii ale flirtului și cât de important este pentru a vă reconecta!

Menţine atracția între parteneri

Flirtul păstrează vie acea scânteie dintre parteneri, deoarece le reaminteşte de atracția inițială care i-a adus împreună. Gesturile obișnuite de flirt le atrag atenţia din nou asupra calităților care i-au captivat în primul rând și ajută la prevenirea sentimentului că totul li se cuvine.

Asigură conexiunea emoțională

Cum flirtul implică joacă și umor, duce la o legătură emoțională mai puternică. Recreează un sentiment de intimitate comună. De asemenea, întărește afecțiunea fizică. Acele atingeri subtile, clipiri și zâmbete amintesc cuplurilor de apropierea care este piatra de temelie a unei căsnicii sănătoase.

Alungă stresul

Provocările vieții pot aduce tensiuni într-o relație. Flirtul readuce, însă, dispoziţia necesară pentru a vă bucura de puțină distracție care întrerupe rutina zilnică. Vă eliberează de stresul zilnic și vă permite să scăpaţi pentru moment de toate grijile cotidiene.

Vezi şi: Ce să faci când partenerul îşi pierde interesul pentru sex. Sfaturile sexologilor

Stimulează comunicarea deschisă şi stima de sine

Flirtul presupune şi o ascultare atentă și înțelegere. Când te angajezi în conversații jucăușe, eşti încurajat să asculţi mai îndeaproape și să răspunzi atent, îmbunătățindu-ţi abilitățile de comunicare.

Primirea de complimente, tachinările și atenția pozitivă pot crește şi stima de sine, încrederea în sine. A te simți dorit și atrăgător pentru partenerul tău contribuie la o imagine de sine pozitivă.

Citeşte şi: Ce își doresc bărbații să afle partenerele de viață despre ei

Vă ajută vă exprimaţi iubirea

Flirtul este şi o formă de exprimare a dragostei și a admirației dincolo de obişnuitul „Te iubesc!”. Transmite afecțiune prin acțiuni și cuvinte și ajută la construirea de emoții și amintiri pozitive.

FOTO: Pixabay