Aceste 3 alimente reaprind focul pasiunii în cuplu!

Ceea ce mănânci zi de zi poate să-ţi stimuleze libidoul sau să-ţi condimenteze viaţa sexuală. Pune pe lista ta de cumpărături şi aceste alimente pentru un plus de pasiune în dormitor!

image

De la dezechilibre hormonale la stresul de la job, pot exista mulţi factori care scad entuziasmul în amor. Pierderea temporară a libidoului este complet normală și de așteptat în anumite momente în viață, dar dacă vrei să readuci pasiunea, există câteva alimente care te pot ajuta.

Legătura dintre alimente și libidou este destul de simplă. Ceea ce mâncăm afectează cât de bine funcționează corpul și cu cât corpul funcționează mai bine, cu atât ne simțim mai bine. Expertul în sănătate sexuală holistică, dr. Lisa Lawless, citat de Womanandhome.com, a dovedit că există multe opțiuni alimentare din care să alegem.

Ciocolată

O veste foarte bună este că preferata multora, ciocolata, are calități afrodisiace. Cea amăruie îmbunătățește fluxul sangvin, ceea ce îmbunătățește semnificativ funcția cognitivă și performanța sexuală. Aceste efecte se datorează mai multor compuși, cum sunt cofeina, teobromina și feniletilamina.

Cofeina este excelentă pentru creșterea fluxului sanguin. Mai important, feniletilamina este substanța chimică eliberată în creierul nostru atunci când sunt îndrăgostiţi sau simţim o plăcere.

Vezi şi: Pepenele verde, ingredientul pentru o viață sexuală împlinită? Cum te ajută acest fruct

Smochine și curmale

Aceste fructe ajută digestia şi nu numai. Au reputația de a fi afrodisiace datorită nivelurilor lor ridicate de potasiu, chiar mai mari decât bananele.

Potasiul este excelent pentru sistemul circulator, de aceea ajută la reglarea tensiunii arteriale. Iată de ce permite creierului să funcționeze mult mai bine alături de alte funcții cognitive.

Cel mai bine este să mănânci smochine şi curmale în stare proaspătă, pentru a evita aditivii din dulcețuri sau dulciuri din comerţ.

Citeşte şi: Ce să faci pentru a-ţi creşte rapid libidoul

Nuci

Nu doar nucile, ci şi migdalele, nucile braziliene conţin acizi grași Omega-3 care îmbunătățesc funcția creierului și reduc inflamația.

Cum sunt bune și pentru sistemul circulator datorită conținutului lor de arginină, pot îmbunătăți fluxul sangvin și funcția sexuală.

Migdalele sunt şi o sursă excelentă de vitamina E, care ajută la protejarea creierului de stres, iar nucile braziliene aduc un plus de seleniu, un mineral care ajută la prevenirea declinului cognitiv.

FOTO: Shutterstock



Recente

discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg