Ritualuri de nuntă fascinante. Descoperă istoria şi semnificaţiile lor!
Este cea mai importantă zi din viaţa eroilor principali: mirele şi mireasa. Toţi ştim câte ceva despre cum decurge acest eveniment fericit, însă mult mai puţini cunosc semnificaţia din spatele unor tradiţii şi superstiţii legate de nuntă. Te invităm să le afli, alături de noi!
Ritualurile de nuntă diferă de la o regiune la alta, iar tradiţiile şi obiceiurile sunt respectate în funcţie de cultura poporului. Dacă te pregăteşti pentru cea mai importantă zi din viaţa ta, ar fi bine să cunoşti care este semnificaţia celor mai populare datini.
Ce simbolizează verighetele
Nu degeaba i se spune acelui deget de la mână inelar. Inelele de logodnă şi verighetele sunt purtate pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi, deoarece, odată, de demult, s-a crezut că o venă din acel deget ducea direct la inimă. Înţelegi simbolistica romantică? În felul acesta, se credea că inimile iubiţilor sunt conectate prin inelele lor.
Cine a purtat prima oară rochie albă de mireasă
Tradiţia rochiei albe de mireasă din lumea occidentală i se atribuie Reginei Victoria, care a iniţiat această tendinţă în 1840. Înainte de acest moment, miresele purtau pur şi simplu cea mai bună rochie la nunta lor. Când aceasta a ales să poarte o rochie albă la nuntă, alegerea ei a fost considerată surprinzătoare, căci culorile intense erau mult mai apreciate în acea perioadă.
Ce superstiţii au americanii
Americanii au o tradiţie veche în ceea ce priveşte nunţile: ca mireasa să poarte în ziua cea mare „ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat şi ceva albastru“. Ce înseamnă acest lucru? Ceva vechi reprezintă continuitate, ceva nou oferă optimism pentru viitor, ceva împrumutat simbolizează fericirea, iar ceva albastru înseamnă puritate, dragoste şi fidelitate.
Arabii pun mult preţ pe tăierea tortului
Tăierea tortului este o tradiţie de nuntă care apare în majoritatea culturilor. Cu toate acestea, această tradiţie este dusă la un alt nivel de popoarele arabe. Cuplurile arabe musulmane obişnuiesc să îşi taie tortul de nuntă cu o sabie masivă, arma fiind transmisă mirelui din generaţie în generaţie pentru ziua nunţii sale.
Cum ţin scoţienii departe spiritele rele
În caz că te vei găsi vreodată în situaţia de a te căsători cu un scoţian, ar trebui să ştii câte ceva despre ritualurile lor. Cea mai interesantă (şi probabil abolită) tradiţie cere ca, în ajunul nunţii lor, mirii să fie înmuiaţi în alcool, apoi acoperiţi cu sirop, pene, făină şi cenuşă de cei dragi. Se crede că în acest fel sunt ţinute departe spiritele rele.
Ce legătură au buştenii cu nunţile nemţilor
Ţi se pare că românii au tradiţii inedite? Aşteaptă să le afli pe ale altora! Tinerii căsătoriţi germani, de exemplu, trebuie să demonstreze trăinicia legăturii lor conjugale tăind câte un buştean pe jumătate, cu fierăstrăul, în faţa fiecărui oaspete de la nuntă. E clar că acei miri trebuie să fie într-o formă fizică deosebită.
Sursă foto: Shutterstock