Secretul mariajului de succes. Cum arată un cuplu fericit, în viziunea oamenilor de ştiinţă

1 cuplu fericit jpg jpeg

Se spune că dragostea durează 3 ani, însă cercetătorii sunt de părere că putem avea toată viaţa un mariaj fericit dacă ţinem cont de un singur aspect: indicele de masă corporală.

Ideea că greutatea corporală joacă un rol esenţial într-o căsnicie fericită ar putea părea puţin probabilă, însă în mod surprizător, există dovezi care susţin cu tărie această afirmaţie. Potrivit unui studiu, publicat în „Social Psychological and Personality Science‟, cuplurile căsătorite sunt mai fericite dacă soţiile au mai puţine kilograme decât soţii lor. 

În cadrul cercetării, 165 de cupluri căsătorite au completat timp de patru ani chestionare cu privire la rata de fericire şi de satisfacţie în relaţia lor de cuplu. Surprinzător este că relaţiile cele mai fericite erau cele în care femeile aveau un indice de masă corporală (IMC) mult mai mic decât cel al bărbaţilor. (Indicele de masă corporală este indicatorul oficial de calculare a greutăţii corporale ideale, pentru o înălţime dată). Bărbaţii au apreciat partenerele care şi-au menţinut silueta pe parcursul timpului şi le-au considerat „mai atractive

 şi „senzuale

. Totodată, cercetătorii au constatat că bărbaţii care erau mai înalţi decât partenerele lor şi mai corpolenţi se simţeau mult mai stăpâni pe relaţie.

În cazul femeilor, acestea au fost mult mai fericite alături de pertenerii puternici, înalţi şi mai solizi şi asta datorită faptului că acest gen de bărbat inspiră mai multă protecţie asupra lor şi asupra familiei.

Există şi excepţii

În timp ce studiul a arătat că majoritatea cuplurilor au avut rezultate similare, în rândul cuplurilor chestionate au existat şi excepţii. Pentru unele cupluri fericite, greutatea partenerului nu contat atât de mult, ci alţi factori au fost esenţiali, precum: sănătatea mintală pe care partenerul o transmite, veniturile partenerului sau viaţa socială, pe care o poate construi alături de partener.

În momentul în care a debutat cercetarea, soţii aveau vârsta de 25 de ani, 58% dintre respondenţi erau angajaţi cu normă întreagă, fără studii superioare, iar 42% absolvenţi de studii superioare. Soţiile aveau vârsta de 23 de ani, jumătate dintre ele angajate fără studii superioare şi jumătate studente.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg