4 moduri surprinzătoare prin care-ţi îmbunătăţeşti comunicarea cu partenerul de viaţă

1 74732 original jpg jpeg

Ţi se întâmplă să-ţi fie greu uneori să vorbeşti despre sentimentele tale? O serie de studii au arătat că în realitate nu e musai să faci asta pentru a-ţi consolida relaţia, şi că de fapt există alte metode care ajută. Iată care!

1. Vorbeşte despre lucrurile mărunte

Poate că te gândeşti că dacă te apuci  să îi povesteşti partenerului despre un show tv care îţi place sau despre vreme,nu ai cum să te conectezi emoţional cu el,dar aceste detalii nesemnificative să ştii că de fapt îmbunătăţesc apropierea emoţională dintre voi doi,decât ar face-o mai mult poate o discuţie profundă. Psihologii au constatat că lucrurile banale din viaţa de zi cu zi au un impact asupra sănătatea relaţiei decât lucrurile serioase.Cere-i detalii despre lucrurile pe care le face şi arată-o cât de mult te interesează.

2. Împărtăşeşte bucuriile cu partenerul

 În urma unui studiu realizat recent de psihologi s-a descoperit ca ne simţim foarte apropiaţi de cei cu care putem vorbi despre lucrurile pe care le avem în comun. Aceasta metodă funcţionează şi în cazul cuplurilor care trec printr-o perioadă mai dificilă şi au nevoie să îşi consolideze din nourelaţia. Concentraţi-vă atât tu,cât şi partenerul,pe toate lucrurile care vă fac plăcere. O altă metodă,dincolo de comunicare,este aceea de face aceeaşi activitate,în acelaşi timp. De exemplu,să vă plimbaţi cu bicicleta,să vă uitaţi la un film,să dansaţi. În momente ca acestea,chiar nu mai aveţi nevoie de vorbe,ci doar să vă ţineţi de mână sau să vă priviţi în ochi.

Citeşte şi:De ce cuplurile fericite nu-şi afişează iubirea pe Facebook?

3. Ascultă cu atenţie

 Să ştii că eşti ascultat de celălat este una dintre cele mai plăcute experienţe care poate cimenta conexiunea dintre voi doi. Cea mai bună formă de a-ţi îmbunătăţi abilitatea de a asculta este să faci acest lucru în mod activ. Pe lângă a fi atentă la ce îţi comunică partenerul,trebuie să îl şi înţelegi. Confirmă-i că eşti atentă la conversaţiile pe care le aveţi,chiar şi la cele mai mici detalii,aprobându-l uşor din cap sau punându-i întrebări suplimentare,menite să întreţină conversaţia,nu să pară iscoditoare.

4. Fii deschisă

Povesteşte-i iubitului tău despre tine,dar ai grijă să nu acaparezi toată discuţia,fără să îl implici şi pe el. Găseşte un echilibru între a vorbi şi a asculta,chiar dacă nu ţi se pare atât de uşor,însă e important ca amândoi să aveţi şansă să vorbiţi şi să ascultaţi,nu doar unul dintre voi. De multe ori,în relaţii există un partener care are tendinţa de a vorbi mai mult,însă acest lucru îl face pe celălalt să se simtă în umbră,căci nu apucă să îşi exprime punctul de vedere.

Citeşte şi:Află care sunt secretele celor mai fericite cupluri



Recente

5 ponturi pentru o casnicie de durata de stiut la 40 de ani  Sursa foto Pixabay couple 8498864 1280 jpg
shutterstock 2448082283 jpg
Ramaneti amici sau uitati unul de altul dupa separare  Sursa foto shutterstock 2289689669 jpg
Cum recunosti partenerul cactus evitant  Sursa foto shutterstock 2140103645 jpg
shutterstock 2424655849 jpg
shutterstock 2261967525 jpg
cuplu matur  foto   Shutterstock jpg
Inainte de casatorie jpg
sexy  foto   Shutterstock jpg
Ce este teoria cepei si de ce e utila in relatii  Sursa foto shutterstock 1811847472 jpg
Iată totul despre testele rapide pentru boli cu transmitere sexuală și cum să le faci! jpg
diferenta de varsta jpg
Cupluri fericite jpg
cuplu jpg
7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine  Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție  foto   Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica  Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg