Care sunt cele mai întâlnite stereotipuri despre căsătorie – teoriile neîntemeiate pe care se bazează

1 shutterstock 1103683115 jpg jpeg

Sunt numeroase stereotipuri care vizează căsătoria, unul dintre ele, poate cel mai cunoscut, este că pasul cel mare trebuie făcut până la vârsta de 30 de ani. Chiar dacă gura lumii spune multe, este indicat să-ţi asculţi inima întâi şi să încalci regulile impuse de societate, dacă tu simţi că nu ţi se potrivesc.

Cele mai multe stereotipuri sunt greşite sugerează publicaţia sheknows.com, prin urmare, nu trebuie să ţii cont de ce spun alţii. Dacă tu simţi că este momentul să faci pasul cel mare, nu sta pe gânduri! Nu trebuie să ai 20 de ani când te măriţi şi nici nu trebuie să crezi că pierzi ceva dacă alegi să te măriţi după vârsta de 30 de ani.

Căsătoria pe repede-nainte ascunde ceva

Sunt persoane care nu primesc cu prea multă încântare vestea că un cuplu se căsătoreşte devreme, iar de multe ori concepţia generală este că partenera este însărcinată sau există un alt motiv de „constrângere‟.

Căsătoriile timpurii sunt din interes

O altă concepţie, greşită de cele mai multe ori, este aceea că persoanele care se căsătoresc la o vârstă fragedă o fac din interes. Poate fi vorba despre o moştenire sau despre un interes al părinţilor. În orice caz, sunt cupluri care aleg să facă pasul cel mare din simplul motiv că se iubesc.

Cei care aleg căsnicia devreme îşi sacrifică tinereţea

Un alt stereotip legat de persoanele care se căsătoresc devreme este acela ca ele îşi sacrifică tinereţea. Mulţi oameni sunt de părere că o familie nu trebuie întemeiată la vârsta de 20 de ani, pentru că există riscul că obiectivele profesionale să nu mai fie atinse prea uşor. Totuşi, sunt cazuri în care persoanele care au ales să se căsătorească devreme au avut un viitor strălucit împreună.

Căsătoria îţi taie şansele de a evolua profesional

O altă concepţie greşită este aceea că viaţa în doi, în special după căsătorie, devine destul de plictisitoare. Acest lucru este greşit, pentru că sunt cupluri care reuşesc să îşi împartă timpul între viaţa privată şi viaţa profesională sau socială. Nu toate serile petrecute în doi se rezumă la seriale sau la alte activităţi banale. Iubirea înseamnă şi să-l încurajezi pe celălalt să evolueze.

Cei care se căsătoresc mai devreme de 25 de ani riscă să divorţeze

Tot pe lista cu stereotipuri despre căsătorie se află şi discuţiile legate de divorţ. Mulţi oameni sunt de părere că persoanele care se căsătoresc până în vârstă de 25 de ani ajung să divorţeze. Acest lucru nu este adevărat, din moment ce statistica spune că succesul căsniciilor este mai mare decât eşecul. Majoritatea cuplurilor reuşesc să aibă o căsnicie fericită toată viaţa, chiar dacă s-au căsătorit devreme.

@shutterstock