Ce înseamnă să fii demisexual? Aceste indicii te dau de gol!

Dacă simți atracție sexuală numai după ce ai ajuns să ai o legătură emoțională cu partenerul este posibil să fii demisexual. Găseşti mai multe explicaţii despre ce înseamnă demisexualitatea!

image

Te simți dezinteresat de ideea de a avea relaţii intime? Ai nevoie de luni la rândul pentru a cunoaște pe cineva înainte să te simți confortabil în intimitate cu acel partener, pentru că simţi nevoia unei legături emoţionale profunde? Atunci ai putea fi demisexual.

Termenul a fost creat în anul 2007, potrivit Best Life, pe un forum numit The Asexual Visibility & Education Network de un utilizator numit Sonofzeal: „Experimentează atracție sexuală, dar extrem de rar și numai atunci când există deja o legătură emoțională profundă‟. Apoi, termenul a devenit popular, mai ales pe site-urile de întâlniri.

Crearea unei legături emoționale este esenţială

Încrederea, deschiderea și conexiunea emoțională sunt ceea ce cauţi la o relaţie de cuplu. Te simți mai bine după ce experimentezi intimitate emoțională și împărtășești povești personale decât după o noapte de amor.

Te bucuri de intimitate numai în anumite circumstanțe

În timp ce unele persoane din spectrul asexualității s-ar putea să nu se bucure sau să-și dorească să facă vreodată sex, demisexualii o fac, dar trebuie să fie în anumite condiţii. Trebuie stabilită o legătură emoțională înainte de a apărea dorința de a dormi cu o anumită persoană.

Vezi și: Cum menținem pasiunea vie în relația de cuplu, potrivit specialiștilor

O femeie de 23 de ani a scris pe un forum Reddit dedicat demisexualităţii: „Simt atracție numai după ce ajung să cunosc pe cineva, dacă descopăr că mă prețuiesc pentru inteligența mea ori pentru un alt atribut personal‟.

Relaţiile intime necesită conectare

O persoană demisexuală este în căutarea unei legături emoționale mai profunde. Atingerea fizică servește ca metodă de conectare, înțelegere și apreciere a partenerului, pe lângă faptul că îi aduce satisfacție și plăcere.

Te-ar mai putea interesa: Cât de des ar trebui să ne iubim pentru a fi sănătoşi

Cauți relaţii de cuplu în cercul de prieteni

Unele dintre cele mai serioase relații pe care le are un demisexual încep adesea ca prietenii platonice, în care ajunge să cunoască profund o altă persoană înainte de a o iubi. Dacă același prieten ar fi dorit să treacă rapid la statutul de iubit, probabil că acea relaţie n-ar fi ajuns nicăieri, dar, după câteva luni de prietenie inofensivă şi lungi discuţii, trecerea se face mai uşor.

FOTO: Shutterstock



Recente

diferenta de varsta jpg
Cupluri fericite jpg
cuplu jpg
7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine  Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție  foto   Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica  Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie  foto   Shutterstock jpg
fructe  foto   Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg