Ce înseamnă să fii demisexual? Aceste indicii te dau de gol!

Dacă simți atracție sexuală numai după ce ai ajuns să ai o legătură emoțională cu partenerul este posibil să fii demisexual. Găseşti mai multe explicaţii despre ce înseamnă demisexualitatea!

image

Te simți dezinteresat de ideea de a avea relaţii intime? Ai nevoie de luni la rândul pentru a cunoaște pe cineva înainte să te simți confortabil în intimitate cu acel partener, pentru că simţi nevoia unei legături emoţionale profunde? Atunci ai putea fi demisexual.

Termenul a fost creat în anul 2007, potrivit Best Life, pe un forum numit The Asexual Visibility & Education Network de un utilizator numit Sonofzeal: „Experimentează atracție sexuală, dar extrem de rar și numai atunci când există deja o legătură emoțională profundă‟. Apoi, termenul a devenit popular, mai ales pe site-urile de întâlniri.

Crearea unei legături emoționale este esenţială

Încrederea, deschiderea și conexiunea emoțională sunt ceea ce cauţi la o relaţie de cuplu. Te simți mai bine după ce experimentezi intimitate emoțională și împărtășești povești personale decât după o noapte de amor.

Te bucuri de intimitate numai în anumite circumstanțe

În timp ce unele persoane din spectrul asexualității s-ar putea să nu se bucure sau să-și dorească să facă vreodată sex, demisexualii o fac, dar trebuie să fie în anumite condiţii. Trebuie stabilită o legătură emoțională înainte de a apărea dorința de a dormi cu o anumită persoană.

Vezi și: Cum menținem pasiunea vie în relația de cuplu, potrivit specialiștilor

O femeie de 23 de ani a scris pe un forum Reddit dedicat demisexualităţii: „Simt atracție numai după ce ajung să cunosc pe cineva, dacă descopăr că mă prețuiesc pentru inteligența mea ori pentru un alt atribut personal‟.

Relaţiile intime necesită conectare

O persoană demisexuală este în căutarea unei legături emoționale mai profunde. Atingerea fizică servește ca metodă de conectare, înțelegere și apreciere a partenerului, pe lângă faptul că îi aduce satisfacție și plăcere.

Te-ar mai putea interesa: Cât de des ar trebui să ne iubim pentru a fi sănătoşi

Cauți relaţii de cuplu în cercul de prieteni

Unele dintre cele mai serioase relații pe care le are un demisexual încep adesea ca prietenii platonice, în care ajunge să cunoască profund o altă persoană înainte de a o iubi. Dacă același prieten ar fi dorit să treacă rapid la statutul de iubit, probabil că acea relaţie n-ar fi ajuns nicăieri, dar, după câteva luni de prietenie inofensivă şi lungi discuţii, trecerea se face mai uşor.

FOTO: ShutterstockRecente

Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie jpg
bărbat în boxeri foto  Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori Aaa atragi dragostea Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg
Cadou neinspirat jpg
Depresia post nuntă jpg
despartire jpg