Probleme în cuplu? Recomandările unui psihoterapeut pentru o viaţă sexuală mai bună în 2024!

La începutul anului 2024, este timpul pentru rezoluții care să ne ajute să evoluăm, iar relaţiile de cuplu nu fac excepție. Psihoterapeuţii oferă o serie de sfaturi pentru a avea o viaţă sexuală împlinită în anul acesta.

Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png

Menținerea unei relaţii intime împlinite este o modalitate de a contribui la starea ta de bine generală. Un sexolog american, Georgette Culley, a declarat pentru publicaţia The Sun că anumite schimbări făcute în relaţia de cuplu poate să îmbunătățească semnificativ iața sexuală. Ea a realizat o listă de sfaturi care vizează atât cuplurile abia formate, cât și pe cele care au adunat decenii împreună.

Flirtaţi şi iar flirtaţi

Primul sfat de reținut pentru a-ți îmbunătăți viața sexuală, potrivit Georgette Culley, este să flirtezi mai mult. Deși acest lucru poate părea banal, expertul explică că flirtul după ani de viață împreună ajută la întărirea sentimentului de a fi dorit în cuplu.

Dezvăluie-ţi dorinţele

Un alt punct care nu trebuie neglijat este acela de a împărtăși partenerului dorințele nespuse. Orice detaliu legat de ceea ce-ţi doreşti în intimitate (fantezii, jucării sexuale) l-ar putea ajuta pe cel drag să înţeleagă mai bine ce te împlineşte, pentru a vă îmbunătăți viața sexuală. Georgette Culley sugerează că toate cuplurile ar fi bine să întocmească o listă de fantezii, un sfat care se aplică atât celor îndrăzneşti, cât și celor timizi. Oricum ar fi, lista de fantezii este o modalitate bună de a experimenta lucruri noi.

Complimentele fac minuni

Sexologul american a explicat, de asemenea, că nu trebuie subestimată puterea stimulativă a complimentelor. Sunt apreciate în orice relație şi pot avea un efect benefic asupra libidoului, deoarece au un efect pozitiv asupra încrederii în sine.

Plănuiţi întâlnirile intime

Pentru a întreţine dorinţa în timp, sexologul îi sfătuieşte pe cei cu relaţii de lungă durată să-ţi planifice întâlnirile intime, chiar dacă pare lipsit de romantism. Cu toate acestea, nu ar trebui să te limitezi la această variantă unică pentru a te bucura de intimitate, ci ar ajuta să aveţi şi întâlniri improvizate pe loc, atunci când acestea sunt posibile.

Te-ar mai putea interesa: Cele mai mari greșeli pe care le fac cuplurile în pat

Dă importanţă preludiului

Un alt sfat pentru a-ți îmbunătăți viața sexuală în 2024 se referă la neglijarea preludiului. Acesta este un pas esențial. „Peste 75% din femei nu reuşesc să ajungă la orgasm doar prin penetrare, așa că încearcă să folosești regula 10:10 – zece minute de preludiu și zece minute de sex”, spune sexologul Georgette Culley.

Vezi şi: Ce să faci când partenerul îşi pierde interesul pentru sex. Sfaturile sexologilor

Dacă îți limitezi viața sexuală la dormitor, este mai bine să variezi locurile în care vă întâlniţi: la duș, pe canapea sau chiar în bucătărie. Singura limită este imaginația ta este părerea expertei. Pentru a-ți condimenta relaţia, Georgette Culley sugerează să nu fie neglijat nici rolul jucăriilor sexuale şi sfătuiește cuplurile să nu ezite să fie mai obraznice în schimburile lor verbale.

FOTO: Pixabay



Recente

Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg