Ce îşi doresc angajaţii să găsească la locul de muncă

1 spatiul de lucru al angajatilor jpg jpeg

Un studiu realizat anul acesta arată că procentul românilor din mediul urban care se declară mulţumiţi de jobul lor este în creştere: de la 55% în 2016 la 61% în 2019, iar printre motivele acestei îmbunătăţiri a gradului de satisfacţie se numără activităţile interesante sau captivante la locul de muncă, dar şi bonusurile de performanţă.

Totodată, un studiu din 2018 relevă faptul că spatiul de lucru este unul dintre cei mai importanţi factori de care un angajat ţine cont atunci când primeşte o ofertă de job. 42,3% din forţa de muncă din Bucureşti refuză un potenţial angajator din cauza designului neinspirat al spaţiului unde îşi desfăşoară activitatea sau a lipsei de facilităţi.

În prezent, există numeroase spaţii de birouri în Bucureşti care pot fi închiriate de companii, iar numărul lor va continua să crească anul acesta, susţine Liviu Tudor, fondatorul şi preşedintele Genesis Property. Potrivit acestuia, aceste spaţii trebuie să pună mai mult accent pe facilităţile pe care le oferă cu precădere angajaţilor. Companiile ar trebui astfel să îşi îndrepte atenţia către spaţii moderne, de clasa A, care să pună la dispoziţie o multitudine de facilităţi pentru angajaţi.

„La un moment dat, chiar şi cel mai mic detaliu în calitatea serviciilor va face diferenţa între un proiect de succes şi unul mai puţin reuşit. Şi nu vorbesc aici despre facilităţi către chiriaş în sine, ci de servicii direcţionate către angajaţii lui, de vizibilitatea din ce în ce mai mare a conceptului de «hospitality» pe piaţa de spaţii de birouri“, susţine Liviu Tudor, cel mai mare proprietar de birouri din România.

Relocarea biroului are un efect pozitiv asupra a 68% dintre angajaţi, arată un studiu recent, la care au participat persoane care s-au mutat în diferite spaţii de lucru în ultimii zece ani.

După mutarea birourilor, angajaţii apreciază că îşi desfăşoară activitatea într-un loc mult mai confortabil şi mai plăcut vizual şi se bucură de spaţiu suplimentar.

Relocarea birourilor este, totuşi, o investiţie costisitoare, iar businessurile mici îşi permit rar să facă un asemenea pas. De aceea, în cazul lor, este important să se găsească mijloace creative de a transforma spaţiul de lucru în unul în care angajaţii să îşi poată desfăşura activitatea cu plăcere şi să fie mai productivi.

Lumina naturală şi priveliştea sunt printre primele cerinţe ale angajaţilor în ceea ce priveşte locul de muncă, urmate de existenţa unor cafenele sau a unor centre de fitness. Persoanele care lucrează în spaţii din care lipseşte lumina naturală susţin că se simt foarte obosite şi posomorâte. Totodată, angajatii preferă clădirile prietenoase cu mediul înconjurător, care îi fac să se simtă mai sănătoşi şi mai productivi.

Într-o săptămână de lucru obişnuită, oamenii petrec în medie 5 ore şi 41 de minute pe zi stând la birourile lor şi şapte ore dormind în timpul nopţii. Statul la birou nu este benefic pentru starea de sănătate (fizică, dar şi mintală), de aceea este important ca spaţiul de lucru să le ofere angajaţilor şi oportunităţi de relaxare.

În prezent, oamenii de afaceri devin din ce în ce mai conştienţi de necesitatea de a le oferi salariaţilor o experienţă cât mai bună la job, care, ulterior, se va observa în profitul companiilor. Mai mult decât atât, la nivel internaţional, a fost creat un nou job, Head of Employee Experience, care presupune monitorizarea experienţelor angajaţilor şi felul în care acestea se reflectă în bunăstarea businessului.

Aşadar, condiţiile de la locul de muncă sunt importante atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori, iar spaţiile de birouri trebuie să evolueze în acest sens şi să ofere servicii de calitate.

Sursă foto: Blue Planet Studio/ Shutterstock



Recente

casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png