Ce trebuie să ştii despre... libido
Femeile nu se aseamănă atunci când vine vorba de apetitul sexual. Unele nu sunt interesate de sex, în timp ce altele sunt pasionale şi vor să aibă relaţii intime cât mai des. Iată câteva lucruri interesante despre libido.
Cu cât este mai mult testosteron,cu atât este mai mare apetitul sexual
Femeile tinere au cantităti mari de testosteron,comparativ cu cele mai în vârstă,aflate la menopauză. Prin urmare,apetitul sexual scade odată cu înaintarea în vârstă.
Apetitul sexual se dezvoltă mai târziu la femei decât la bărbaţi
Generalizarea că femeile ating apogeul apetitului sexual în jurul vârstei de 32 de ani şi bărbaţii la 18 ani este adevărat,spune medicul american Dr. Nancy Simpkins. „Vârsta la care libidoul este maxim diferă de la persoană la persoană,dar se cunoaşte că la bărbaţi se manifestă mai repede decât la femei,din cauza hormonilor. Femeile aflate la vârsta fertilă „se luptă“ cu fluctuaţiile libidoului la ovulaţie,sarcină post-partum.“
O dietă bogată în alimente creşte circulaţia sângelui şi implicit creşterea libidoului
Prin urmare,include în alimentaţie fructe şi legume bogate în antioxidanţi,cum sunt somonul,căpşunile,afinele,sparanghelul,fasolele şi leguminoasele.
Băuturile alcoolice scad libidoul
În cantităţi moderate,vinul roşu poate avea unele beneficii pentru sănătate şi chiar are efect afrodiziac. Acesta conţine flavonoide,care protejează organsimul împotriva unor boli,cum sunt cele de inimă,unele forme de cancer. În exces,alcoolul poate duce însă la anxietate şi la incapacitatea de a avea orgasm. Medicii recomandă consumul moderat de alcool. Asta înseamnă un pahar pe zi pentru femei şi 2 pentru bărbaţi.
Libidoul este la maximum la ovulaţie
O combinaţie de estrogen şi testosteron ridicat în timpul ovulaţiei duce la o dorinţă sexuală mare. În plus,relaţiile intime în această perioadă sunt recomandate,mai ales dacă vrei să rămâi însărcinată.
Info:Sarcina creşte libidoulla cele mai multe dintre femei. Această creştere se datorează nivelului ridicat de hormoni din sânge.
Concepţionalele scad apetitul sexual
Anticoncepţionaleleconţin o combinaţie de hormoni estrogen şi progesteron sintetici care inhibă ovulaţia,prevenind o posibilă sarcină. Chiar dacă au un beneficiu major,ele nu sunt lipsite de efecte adverse. Printre acestea se numără scăderea libidoului,a excitaţiei şi a lubrifierii din timpul actului sexual.
În urma unui studiu recent realizat pe 1.000 de voluntare,cercetătorii de la Spitalul Universitar din Heidelberg,Germania,au ajuns la concluzia că unele femei care iau contraceptivele orale se confruntă cu diminuarea dorinţei sexuale,spre deosebire de cele care nu iau astfel de pilule.