De ce nu te cere în căsătorie? Nu din cauză că ai ars budinca!

1 shutterstock 1783717736 jpg jpeg

Teama bărbaţilor de căsătorie este legendară. Dar şi ironică având în vedere că, în două din trei cazuri, ei au mai mult de câştigat dintr-un mariaj decât femeile. Pe lângă faptul că sunt mai fericiţi şi mai sănătoşi decât burlacii (studiile au demonstrat-o), bărbaţii însuraţi câştigă mai mulţi bani şi trăiesc mai mult. Chiar şi cei aflaţi în căsnicii mediocre au mai multe avantaje decât cei ce preferă să trăiască toată viaţa singuri.

Sunteţi împreună de ceva timp, vă iubiţi, vă înţelegeţi bine, dar întrebarea mult aşteptată nu vine. I-ai bătut chiar apropouri despre căsătorie, dar el tot nu te-a cerut. Este posibil ca pentru el tu să nu fi "aleasa" dar, cel mai probabil, îi este pur şi simplu frică de căsătorie. Conform psihologilor, trei motive mari şi late stau la baza temerii bărbaţilor de mariaj, iar niciuna dintre ele nu are de-a face că cât de bună gospodină eşti tu.

Nu vrea să-şi piardă "libertatea"

Mulţi bărbaţi au impresia că, odată ce prietena devine soţie, îi pune "laţul de gât" şi nu-i mai dă voie să iasă cu prietenii la bere, îl obligă să vândă maşina sport şi să cumpere una "de familie" sau îl forţează să se uite la filme romantice - şi să-i şi placă.

De cele mai multe ori, astfel de temeri vin din copilărie, când asemenea situaţii le-a observat în comportamentul părinţilor sau al altor rude ori prieteni de familie apropiaţi. Căsniciile eşuate sau nefericite ale altor prieteni pot fi, de asemenea, un motiv de teamă. Deci, data viitoare când îţi spune că vrea să iasă cu prietenii, spune-i că este "perfect", că şi tu aveai planuri să mergi în oraş cu prietenele - apoi povesteşte-i cât de bine te-ai distrat.

Nu va mai putea avea nicio altă relaţie sexuală

Pentru mai toţi bărbaţii, intimitatea este un motiv de îngrijorare, iar ideea că tu vei fi ultima femeie din viaţa lui i-ar putea tăia apetitul pentru căsătorie. Însă, potrivit psihologilor, nu atât numărul relaţiilor sexuale contează, ci calitatea acestora. Altfel spus, dacă există varietate în relaţia voastră intimă, nu va avea niciun motiv să se teamă că amorul dintre voi ar putea deveni plictisitor. N-ar fi rău să-l surprinzi uneori cu o noapte romanctică la un hotel, cu un ulei de masaj nou sau chiar cu poziţii mai aventuroase.

Nu vrea să facă aceiaşi greşeală de două ori

Vorba proverbului, "când te arzi cu ciorbă, sufli şi în iaurt", iar unii bărbaţi exact asta fac atunci când au trecut printr-o căsnicie nefericită. Asta nu înseamnă, însă, că relaţia voastră este sortită pierzaniei sau nu va avea deznodământul pe care-l doreşti. Bărbaţii care se tem de eşecul unei a doua căsnicii au nevoie, de obicei, de multă răbdare şi de mult timp. Nu încerca să forţezi o cerere în căsătorie, dar arată-i cu tu eşti perechea lui ideală.