Eşti în continuare singură? Află de ce!
Când eşti într-o situaţie înfricoşătoare, te confrunţi cu foarte multe sentimente, unul dintre cele mai evidente fiind frica. Când vine vorba de relaţii, frica este un pic mai greu de identificat. Oamenii de ştiinţă spun că temerile care apar în viaţa personală au ca rol să ne menţină în condiţii de siguranţă.
Frica de a fi abandonat
Această teamă este familiară pentru majoritatea oamenilor. Când te afli într-o relaţie,dragostea implică asumarea de riscuri. Unul dintre acestea este ca partenerul să nu mai simtă aceleaşi sentimente pentru tine după o anumită perioadă de timp şi să te părăsească. Prin urmare,riscul de a rămâne singură există,şi trebuie să înveţi să faci faţă acestei situaţii.
Ameninţarea în această situaţie este evidentă:durerea de despărţire. Acesta este modul în care frica te ţine în siguranţă. Dacă nu te implici prea mult în relaţia de cuplu şi pui răul în faţă,există multe şanse ca,în cazul în care rămâi singură,să nu suferi foarte tare.
Frica de a fi sufocată
Oricât de mult ţi-ai dori să trăieşti o poveste de dragoste ca-n filme şi care să dureze o veşnicie,o mare parte dintre femei stau cu teamă că o astfel de relaţie le răpeşte libertatea. Pe de altă parte,există şi femei care se tem că nu vor reuşi să-şi întemeieze o familie şi care se simt incomplete până când îşi găsesc un partener.
Atunci când eşti singură,dispui de foarte multă libertate – poţi să decizi ce să faci cu timpul liber şi care sunt priorităţile tale. Perspectiva unei relaţii prezintă un alt tip de ameninţare:pierderile potenţiale de individualitate,autonomie şi spaţiu personal.
Cum ştii că te confrunţi cu aceste temeri
Teama de a fi părăsită şi de a fi sufocată apar în multe feluri. Uneori,oamenii sunt foarte pretenţioşi atunci când vine vorba de a-şi alege un partener ori îşi creează aşteptări inutile în ce priveşte partenerul. Aceste două temeri au tendinţa de a ne acapara,în acelaşi timp. Dar,odată ce dizolvăm aceste frici,ne descătuşăm de efectele lor.