7 ceaiuri care cresc apetitul sexual

Nu lăsa rutina să se instaleze în relația voastră de cuplu! Încearcă aceste ceaiuri cu efect afrodiziac, pentru că sporesc pofta de sex, inhibă emoțiile, reduc stresul și îți dau mai multă energie. 

ceai   cuplu   shutterstock 187272917 jpg

Unele plante afrodiziace, prin creșterea libidoului, „promit‟ dorință mai mare și plăcere sexuală. Altele vizează diferite zone ale corpului, cu rol esențial pentru bunăstarea sexuală. De exemplu, cresc fluxul sangvin, reduc stresul și stimulează fertilitatea. Am selectat câteva plante care aduc beneficii atât pentru bărbați, cât și pentru femei. 

1. Ceaiul de ginseng stimulează apetitul 

Dacă ai un libido scăzut, există câteva soiuri de ginseng pe care le poți lua în considerare. De pildă, ginsengul asiatic (Panax ginseng) este o plantă perenă, care îi ajută pe bărbați, de mii de ani, să își trateze disfuncția erectilă. De asemenea, ginsengul american (Panax quinquefolius) stimulează apetitul sexual la ambele sexe, combate oboseala și menține sănătatea celulelor corpului. Ceaiurile se găsesc la magazinele de tip plafar și în magazinele online naturiste.  

2. Ceaiul de maca reglează hormonii sexuali 

Maca, planta cunoscută și sub denumirea de ginseng peruvian, este, de fapt, rădăcina unei plante care crește în America de Sud, apreciată și pentru efectul său afrodiziac. Pentru că este bogată în minerale și acizi grași esențiali, rădăcina de maca echilibrează hormonii sexuali, îmbunătățește fertilitatea și reduce tulburările sexuale, în special la femeile aflate în postmenopauză. Mai mult decât atât, maca reduce simptomele depresiei și crește nivelul de energie. Cel mai des, se găsește sub formă de pulbere, care se adaugă ulterior în apă.  

Vezi şi: Cum să transformi cafeaua obişnuită într-o băutură cu efect afrodiziac. Ingredientele naturale pe care să le adaugi

3. Ceaiul de ashwagandha îmbunătățește dispoziția 

Ashwagandha sau ginsengul indian este o plantă originară din India, asociată cu diverse beneficii pentru organism. Planta îmbunătățește starea de spirit, reduce oboseala și scade nivelul de corizol, cunoscut și sub denumirea de „hormonul stresului‟, toate acestea ducând către o viață sexuală mai bună. Rădăcina de ashwagandha este disponibilă în magazinele naturiste. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de pulbere, la o cană cu apă fiartă (250 ml).  

4. Ceaiul de ginkgo biloba crește nivelul de testosteron 

În medicina tradițională chineză, Ginkgo biloba se folosește de mulți ani pentru îmbunătățirea vieții sexuale. Această plantă crește nivelul de testosteron și tratează disfuncția erecilă, iar în cazul femeilor, crește dorința sexuală și tratează simptomele fizice ale sindromului premenstrual. Mai mult decât atât, la ambele sexe, promovează starea de bine și reduce simptomele de anxietate și depresie. Ceaiul se găsește la magazinele tip plafar și în magazinele online de specialitate. 

5. Ceaiul de șofran crește nivelul de excitare 

Șofranul este o plantă originară din Asia, extrem de utilizată, deoarece reduce stresul și îmbunătățește starea de spirit. În plus, șofranul este popular și pentru proprietățile sale afrodisiace, recomandat în special persoanelor care iau antidepresive. Studiile au arătat că șofranul îmbunătățește funcția erectile, la bărbați, și crește nivelul de excitare, la femei. Ca să prepari ceaiul, la o cană cu apă clocotită adaugi o linguriță de șofran mărunțit. Acoperi vasul, lași la infuzat 15 minute, apoi îl consumi. 

6. Ceaiul de trandafir, de ajutor în caz de impotență 

Consumul de ceai de trandafir (în special trandafirul roșu) poate ajuta la creșterea libidoului, din cel puțin două motive. În primul rând, ajută în tratamentul depresiei, unul dintre principalele motive pentru impotența sexuală. În al doilea rând, ceaiul de trandafir ajută la reglarea hormonilor sexuali. Când îl achiziționezi, este bine să te asiguri că produsul este natural.  

Citeşte şi: Fulgii de porumb, inventaţi de un medic pentru scăderea libidoului exacerbat. El însuşi a practicat abstinenţa

7. Ceaiul de iasomie stimulează fertilitate 

Iasomia este apreciată datorită gustului său plăcut, dar și pentru beneficiile pe care le oferă asupra vieții sexuale. Sub formă de ceai, iasomia are rol afrodiziac și stimulator de fertilitate. Consumată frecvent, această băutură sporește dorința sexuală, inhibă emoțiile excesive și relaxează întregul corp. Persoanele care suferă de probleme de inimă, hipertensiune și afecțiuni nervoase trebuie să consume acest ceai cu precauție, deoarece conține cafeină. 

FOTO: Shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg