Cele mai mari greșeli pe care le fac cuplurile în pat

Un specialist în sexualitatea feminină și relațiile intime a subliniat câteva lucruri pe care bărbații și femeile le fac greșit în intimitate. Te numeri printre ei?

image

Kiki Maree face educație sexuală și are o experiență de peste zece ani în relațiile intime și sexualitatea feminină, lucru care îi permite să emită concluzii pertinente în acest domeniu delicat. Multă lume se plânge că lucrurile nu mai sunt cum au fost la începutul relației și numeroase cupluri se trezesc în situația în care se percep ca doi străini fără să-și dea seama cum de au ajuns acolo.

Ei bine, Maree îi clarifică pe cei care caută ajutor să-și observe greșelile și, mai mult de-atât, le arată drumul pe care o pot apuca dacă vor să-și salveze relația în doi și să-și readucă pasiunea în dormitor.

„Studiază, educă-te în acest domeniu și, dacă ți se pare ceva greu de făcut sau înțeles, apelează, fără ezitare, la un specialist, pentru că terapia sau trainingul poate fi benefic atât ție, cât și partenerului de cuplu”, susține specialistul.

Bun! Și care sunt greșelile pe care le facem în pat?

Lipsa comunicării

Una dintre cele mai frecvente și mai mari greșeli e că nu transmiți ce dorințe ai, ce limite ar trebui impuse și ce nevoi ai. Fără să ai asemenea discuție cu jumătatea ta, cel de lângă tine nu poate decât să presupună ce-ți place și ce nu. Însă, dacă nu nimerește la fix, ajungi să fii nemulțumit și lipsa satisfacției în pat duce la diminuarea libidoului și la evitatea unei noi partide intime.

Monotonia, bat-o vina!

Multe perechi ajung, mai devreme sau mai târziu, la o rutină sexuală și fac același lucru, în aceeași ordine și în același loc. Această monotonie pune pe fugă pasiunea care nu ar trebui să lipsească într-o relație amoroasă.

Neglijarea preludiului

Trăim într-o lume în care totul e făcut pe fugă. Cine mai are timp de sex pe îndelete în ziua de azi?! Cine mai are timp de preludiu?! Totuși, preludiul are rolul său și nu poate fi ratat prea des, pentru că dă naștere intimității în doi și duce la apariția excitației. De fapt, specialiștii recomandă să bifați preludiul și să renunțați la sex apoi, decât invers. Asemenea obicei trezește dorința în voi, vă lasă dorind mai mult pe restul timpului când nici măcar nu sunteți împreună.

Tentați de tehnologie

Atât timp cât există televizor în domitor, un telefon pe pernă sau alte distracții de acest fel, nu-i mai pasă nimănui să „muncească” la crearea unei intimități în doi. E mult mai simplu să cădem pradă tehnologiei din jurul nostru, care ne poate oferi mici plăceri pe loc – ca un „like” de la cineva care contează pentru noi – decât să aflăm dorințele partenerului și-a crea atmosfera corespunzătoare unui seri liniștite, romantice.

Ignorăm „regula de aur”

Ceea ce ne place nouă nu e neapărat ce-i place și celui de lângă noi. Asta e valabil în viața de zi cu zi, dar și în pat. Așadar, trebuie să aflii ce-l satisface pe iubitul sau soțul tău înainte de-a ajunge să se consume momentul. La fel de bine, ceea ce ai făcut cu fostul partener cel mai probabil nu e valabil și cu cel de acum. „Regula de aur” presupune ca niciodată să nu crezi că le știi pe toate, ci te îndeamnă să descoperi care e realitatea de fiecare dată.

foto - ShutterstockRecente

pizza jpg
carti pentru Craciun jpg
soferita 1134496172 jpg
amenajare dormitor jpg
obiceiuri sanatoase pentru intreaga familie jpg
femeie jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Ciorba de perisoare  Sursa foto shutterstock 1529622185 jpg
Macarons cu zmeura si frisca  Sursa foto shutterstock 2016345182 jpg
mic dejun jpg
IMG 9649 JPEG
scaune (2) jpg
renovarea casei jpg
Chiftelute cu bulgur si sos de rosii  Sursa foto shutterstock 2003356028 jpg
femeie antreprenor 2250866885 jpg
+ copil fericit jpg
lenjerie intima  jpg
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
Prof  Univ  Dr  Gheorghe Peltecu jpg
apa, hidratare jpg