Secrete pentru potența masculină: ce să mănânci pentru o viață sexuală satisfăcătoare

Ceea ce mănânci îți poate influența aspectul fizic, starea de spirit, dar și viața sexuală. Experții spun că anumite alimente sunt cruciale pentru potența masculină, așa că iată ce recomandă!

image

În cazul în care întâmpini probleme în menținerea erecției sau observi o scădere a libidoului, specialiștii te sfătuiesc să faci anumite modificări în alimentație. Mai exact, să adaugi în meniul tău următoarele alimente și băuturi, bogate în substanțe nutritive, care susțin sănătatea inimii și implicit viața sexuală. Medicul Lisa Lawless explică pentru „Best Life‟: „În ceea ce îi privește pe bărbați, cheia este să adopte obiceiuri sănătoase pentru inimă. Erecțiile puternice provin din circulația sanguină sănătoasă. Astfel, orice este bun pentru inimă, este grozav și pentru funcția sexuală.‟ 

Citește și: Lipsa unei singure vitamine din corp îți distruge viața sexuală! 

Ce să adaugi în coșul de cumpărături 

Uleiul de măsline este unul dintre alimentele recomandate pentru potență, deoarece, potrivit expertului Anais Goldberg, acesta „crește producția de testosteron cu până la 17,5%‟. În general, pentu a profita de toate beneficiile pe care le aduce, uleiul de măsline se consumă crud. 

De asemenea, consumul de spanac este recomandat pentru un flux sanguin optim, dar și pentru că acesta conține magneziu, un mineral care scade inflamația din vasele de sânge. Psihoterapeutul Tammy Nelson explică pentru sursa menționată: „Fluxul sanguin ridicat crește excitația și face sexul să fie mai plăcut.‟ De asemenea, spanacul este bogat în acid folic, care protejează bărbații de probleme sexuale ce pot să apară odată cu înaintarea în vârstă. 

Citește și: Seri pasionale în doi tulburate de lipsa libidoului? Uleiurile esențiale vor încinge atmosfera în dormitor

Poate nu te aștepți, însă și roșiile pot ajuta! Cel puțin, un studiu din anul 2014 spune că bărbații care le consumă frecvent (mai mult de 10 porții, în fiecare săptămână) au un risc cu 18% mai mic de a dezvolta cancer de prostată. De asemenea, un alt studiu a constatat că roșiile îmbunătățesc morfologia spermei (dimensiunea și forma spermatozoizilor). 

Dacă ești consumator de cafea, îți dăm vești bune! Un studiu realizat în anul 2015 a constatat că bărbații care au consumat 2/3 cafele, pe zi (sau 85-170 mg de cofeină) au avut cu 42% mai puține șanse să aibă disfuncție erectilă decât cei care au consumat 7 mg sau deloc. Cercetătorii au constatat că acest stimulent declanșează o serie de reacții în organism care, în cele din urmă, cresc fluxul de sânge către penis. 

INFO Pentru potența masculină, sunt recomandate și alimentele ca: pepene, somon, ovăz, ceai verde. 

Și sosul iute este de ajutor, cel puțin asta spune o cercetare, realizată în anul 2015, care a constatat că bărbații care consumă alimente picante au mai multe șanse să aibă niveluri de testosteron mai ridicate decât cei care nu o fac. Acest lucru s-a datora conținutului de capsaicină, compusul care este responsabil de acel gust picant. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg