Dulceaţa de trandafiri. Reţeta tradiţională din patru ingrediente

Dulceaţa de trandafiri  jpeg

Dulceaţa de trandafiri este un deliciu culinar. Elegantă, fină, parfumată, această dulceaţă se prepară foarte uşor acasă şi nu ai nevoie decât de patru ingrediente. Iată cum prepari dulceaţa de trandafiri, dar şi care sunt beneficiile pe care le are asupra organismului.

Dulceaţa de trandafiri poate fi realizată din petalele oricărui trandafir, însă sunt de preferat trandafirii cu petale aromate, numiţi şi trandafiri pentru dulceaţă sau trandafiri de mai.

Ingrediente dulceaţă de trandafiri

  • 100 flori de trandafiri
  • 1 kg zahăr tos
  • 750 ml apă
  • 2 lămâi mari

Mod de preparare

Petalele curăţate se pun într-o strecurătoare şi se cern bine pentru a îndepărta polenul sau orice ar putea fi lipit de  petale. Toate petalele se pun într-un castron şi se freacă cu 2 linguri de zahăr şi zeama de la o lămâie. Acestea vor deveni sticloase şi vor începe să lase zeamă rozalie. Se freacă petalele până când acestea încep să se adune ghem.

image
646x404 jpg jpeg

Pregătim siropul din apă şi zahăr într-o oală mare cu fund gros, antiaderent. Dacă aveţi un vas de tuci, e perfect. Fierbe siropul la foc mare până când începe să facă balonaşe. Dup această etapă, laşi focul mai mic şi aştepţi să se lege siropul. Ca să afli dacă s-a legat, faci un test. Iei o picătură de sirop şi o pui pe o farfurie rece. Dacă acesta stă ca o bobiţă, fără să se împrăştie, atunci siropul s-a legat şi e pregătit să primească petalele de trandafiri. Le adaugi pe acestea în vas împreună cu sucul pe care şi l-au lăsat.

dulceata de trandafiri jpg jpeg

După câteva clocote adaugi zeama de la a doua lămâie şi se amestecă bine. Siropul mai trebuie să fiarbă până se leagă suficient de bine pentru că după adăugarea petalelor vei observa că se va mai subţia. Apoi faci din nou proba picăturii de sirop pe o farfurie rece. Dacă nu se împrăştie, trebuie să opreşti focul pentru că dulceaţa este gata. Un alt detaliu important de care trebuie să ţii cont este că în dulceaţă se amestecă doar cu lingura de lemn.

dulceata de trandafiri beneficii jpg jpeg

Petale de trandafir - beneficii

Trandafirul are o multitudine de utilizări şi efecte benefice asupra sănătăţii oamenilor. Trandafirul poate fi folosit în alimentaţie, cosmetică şi industria farmaceutică. 

Trandafirii de dulceaţă au în componenţa petalelor: multiminerale, multivitamine, antioxidanţi, având efecte benefice asupra sistemului nervos central şi aparatului digestiv.

Sursă: adevărul.ro, agrointel.ro



Recente

Budinca de fasole verde  Sursa foto shutterstock 1245157390 jpg
roșcată  Shutterstock jpg
Aliment previne imbatranirea prematura  Sursa foto shutterstock 141481627 jpg
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
cadouri de lux craciun jpg
shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
Adolescent stand la birou 2278849883 jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
Strudel cu mere  Sursa foto shutterstock 739280095 jpg
ClickPentruFemei (2) (3) jpg
shutterstock 1754480510 jpg
Tocinei Sursa foto shutterstock 2161251405 jpg
Merita sa iei suplimente alimentare sau nu  Sursa foto shutterstock 2531363947 jpg
Placinta cu pere  Sursa foto shutterstock 695213329 jpg
shutterstock 447885067 jpg
Metoda finalandeza de a incalzi casa  Sursa foto shutterstock 2390967661 jpg
Supa crema de fasole verde  Sursa foto shutterstock 2292716465 jpg