Ce nu ştiai despre echinocţiul de primăvară?

1 73701 original jpg jpeg

Cu siguranţă, ai auzit măcar o dată despre echinocţiul de primăvară. Este acel moment al anului în care poţi spune cu adevărat că a început primăvara. Anul acesta, fenomenul va avea loc pe 20 martie, la ora 12:29 şi este încărcat cu semnificaţii.

La momentul echinocţiului de primăvără,Soarele traversează Ecuatorul,trecând din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală.

Semnificaţia echinocţiului de primăvară

Tradiţional,momentul Echinocţiului este un moment de armonieşi echilibru,în care ziua şi noaptea sunt într-o perfectă balanţă. Dupa 21 martie,ziua creşte în defavoarea nopţii până pe 21 iunie,când are loc solstiţiul de vară.

Un moment de armonie şi echilibru

Echinocţiul de Primăvară din acest an stă sub semnul echilibrului pe toate planurile dar,mai ales,al echilibrului pe plan energetic. Deşi s-ar putea ca asteniade primăvară să îţi mai dea bătăi de cap,vei simţi că ai mai multă energie iar lucrurile îţi vor merge ca pe roate.

Tradiţii şi obiceiuri

Conform tradiţiei creştine,Paştele este serbat întotdeauna în prima duminică după Luna Plină de după echinocţiu. Oamenii recunosc echinocţiul de primăvară de mii de ani. Pentru multe civilizaţii antice evenimentul marca reîntoarcerea la belşug şi reînvierea naturii. Astrologii susţin că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie,de transformare profundă atât a naturii exterioare,cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocţiului de primăvarătotul se trezeşte la viaţă,tinde să iasă la suprafaţă,să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

Ştiai că…

…vechii egipteni au construit Marele Sfinx în aşa fel încât acesta “priveşte” exact în punctul în care soarele răsare cu ocazia echinocţiului de primăvară?

…oraşul mayaş Chichen Itza a fost construit pentru a celebra echinocţiului de primăvară?

…în cultura amerindiană,se ţineau ritualuri şi dansuri în onoarea Soarelui? Indienii plantau în această zi un arbore ceremonial ce reprezenta o legătură între Cer şi Pământ.

...chinezii credeau că în ziua în care cade echinocţiul de primăvară ouăle pot sta în echilibru deoarece gravitaţia este egală în toate părţile? Ştiinţa a arătat că acest lucru nu este posibil.



Recente

Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg