Un asteroid va trece aproape de Pământ!

1 72798 original jpg jpeg

După ce în februarie oamenii de ştiinţă NASA au semnalat trecerea asteroidului CQ1, se pare că astăzi, 27 iunie, un alt asteroid, denumit 2011 MD se îndreaptă spre Pământ.

Cercetătorii ne-au asigurat că evenimentul nu prezintă vreun risc pentru planeta noastră.Astfel,la ora 20.14,pasionaţii de astronomie şi nu numai vor putea admira asteroidul,de mărimea unui autocar (specialiştii estimează că asteroidul are între 9 şi 30 de metri lăţime),cu ajutorul telescoapelor (chiar şi cu ajutorul celor neprofesioniste). La acel moment,asteroidul se va situa la 12.000 de kilometrii de Pământ,mai exact,deasupra Antarticii.  

“Nu există vreo şansă ca asteroidul să loveasca Pământul,dar cercetătorii se vor folosi de această ocazie pentru a-l studia îndeaproape”,au spus astronomii de la NASA pe reţeaua de socializare Twitter.

Oamenii de ştiinţă ne-au mai asigurat că asteroidul nu ar putea pune în pericol locuitorii Terrei sub nicio formă,cel mai probabil dezintegrându-se în apropierea atmosferei Pământului,deci,cu mult înainte să acesta să atingă solul. Specialiştii au mai adăugat că,în medie,la şase ani,un astfel de asteroid trece foarte aproape de Pământ.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg