Dave Asprey, inventatorul acestei reţete, a numit-o „bulletproof coffee” ( nr. cafeaua antiglont). Asprey s-a inspirat din ceaiul de iac cu unt, o băutură tradiţională tibetată. A îmbunătăţit reţeta şi a decis să înlocuiască ceaiul cu băutura preferată a americanilor, cafeaua. 

Citeşte şi: Uleiul de cocos, superaliment sau "otravă" pentru organism?

În plus, aceasta pare să fie un aliat de nădejde în curele de slăbit, deoarece ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Cafeaua cu unt şi ulei de cocos s-a răspând repede, iar medicul Jeffrey Gladd a fost încântat de această idee şi a încercat-o. Doctorul susţine că după ce a început să consume cafea cu unt a pierdut în jur de 6 kilograme.  Această metodă ar putea fi una revoluţionară, în special pentru femei.

Atenţie, însă! Dacă te hotărăşti să îl foloseşti în cafea, fă-o moderat. Începe cu o linguriţă. Pune întâi uleiul într-o ceaşcă goală, apoi toarnă cafeaua şi amestecă. După o perioada, poţi adaugă 2 linguriţe.

Cum faci cafeaua cu unt şi ulei de cocos

Ingrediente

  • 80 de grame de unt bio, fără adaos de sare;
  • 15 mililitri de ulei de cocos sau de palmier;
  • 500 de mililitri de cafea deja preparată;
  • sirop de agave sau zahăr.

Mod de preparare

Într-un blender se adaugă untul, uleiul de cocos/palmier şi cafeaua deja preparată. Acestea se mixează până când deasupra se formează un strat de spumă, că în cazul unui caffe-latte. Apoi, se toarnă băutura în cană şi se îndulceşte după gust cu zahăr sau sirop de agave.

 

Sursă: doctorulzilei.ro