Ce poţi face pentru a estompa celulita. Cât contează alimentaţia şi cum acţionează masajul anticelulitic
Cremele sau alte produse cosmetice destinate eliminării celulitei şi masajul nu fac minuni fără adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Acesta include o alimentaţie bogată în legume şi fructe, hidratarea suficientă şi activitatea fizică regulată.
Celulita, afecţiune a ţesuturilor subcutanate, nu este un neajuns specific numai femeilor cu surplus de greutate, în jur de 90% din reprezentantele sexului frumos confruntându-se cu această problemă. Celulita poate apărea din cauza unor dezechilibre hormonale, a circulaţiei sanguine deficitare, a retenţiei de apă şi a acumulării de toxine în ţesuturile adipoase. Sedentarismul, stresul, unele alimente, precum şi moştenirea genetică pot, de asemenea, factori de risc. Printre alimentele care favorizează celulita se numără: carnea grasă, precum cea de porc, mezelurile şi pâinea albă. Se recomandă evitarea prăjelilor şi a dulciurilor, a băuturilor acidulate şi a excesului de sare. Alcoolul, cofeina, fumatul şi stresul sunt, de asemenea, neindicate, pentru că favorizează acumularea de toxine în ţesutul gras. De un mare ajutor sunt cura de detoxifiere şi hidratarea corespunzătoare (cel puţin 2 litri de apă pe zi). Adoptă o dietă care să includă fructe, legume, cereale integrale, carne macră, peşte şi lactate degresate.
De asemenea, practicat regulat, sportul este util în combaterea celulitei, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, tonifică musculatura, reduce retenţia de apă şi grăbeşte scăderea masei adipoase. Cele mai indicate sunt joggingul, aerobicul şi înotul.
Masajul poate îmbunătăţi aspectul pielii
Aspectul neplăcut de „coajă de portocală” poate fi îndepărtat cu ajutorul masajului anticelulitic. Acest tip de masaj se efectuează în zonele afectate (fese, şolduri, abdomen), cu ajutorul unor creme, geluri şi uleiuri speciale, obţinându-se îmbunătăţirea aspectului pielii, în urma intensificării circulaţiei sanguine. Produsele cosmetice anticelulitice amplifică arderea grăsimilor depozitate în ţesutul conjunctiv şi favorizează refacerea fibrelor de colagen distruse de mărirea în volum a celulelor adipoase.
Ce terapii corporale se folosesc
Unele tratamente corporale au rezultate vizibile imediat în eliminarea celulitei. Cu ajutorul căldurii produse de tunelul cu infraroşii sau de termocuvertă (un aparat care imită sauna), este facilitată pătrunderea în piele a unor produse cosmetice speciale, favorizându-se eliminarea toxinelor. Terapia cu vacuum presupune masarea în profunzime a ţesutului adipos, rezultatele fiind vizibile chiar după primele şedinţe. „Prima acţiune a vacuum-ului este ruperea fibrelor care ţin celulita prizonieră. De fapt, depozitele de celulită sunt reţinute într-un model de pânză de păianjăn, absorbţia vacuum-ului ajutând la îndepărtarea lor. A doua acţiune este comprimarea porţiunilor de piele, care sunt rulate între două role interioare ce presează celulele grase şi sparg nodulii de celulită”, afirmă Georgiana-Ozana Tache, medic primar recuperare medicală.
Cu ajutorul liposucţiei chirurgicale, se îndepărtează depozitele de grăsime nedorite. Este important însă ca, după această procedură, pacienta să evite luarea în greutate, pentru că se favorizează migrarea celulelor grase înspre zonele unde s-a făcut lipoaspiraţia.
Citeşte şi: 5 moduri în care poţi folosi bicarbonatul de sodiu în rutina de îngrijire