Ce trebuie să ştii înainte de epilare. Sfaturi pentru a preveni probleme precum foliculita

1 shutterstock 493696552 jpg jpeg

Mai mult decât în orice anotimp, vara, orice femeie îşi doreşte picioare fără fir de păr. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi metoda de epilare potrivită ţie şi să eviţi eventualele probleme.

Mai mult decât în oricare alt anotimp, vara, picioarele au nevoie de epilare. Ai la dispoziţie mai multe metode de a îndepărta surplusul de păr, cu avantaje şi dezavantaje. Indiferent ce metodă alegi, este bine să te asiguri că nu ai niciun fel de leziuni la nivelul zonei care urmează a fi epilată. De asemenea, ai grijă şi la aluniţe! „Evitaţi zonele în care aveţi aluniţe, pentru că traumatizarea lor repetată poate determina inflamarea şi uneori chiar transformarea în melanom”, te sfătuieşte dr. Oana Clătici, medic primar dermatolog.

Ceara răreşte părul

Una dintre cele mai durabile metode de îndepărtare a părului în plus este  ceara. Astfel, poţi aştepta între trei şi şase săptămâni până la următoarea epilare. „Epilarea cu ceară poate fi folosită pentru toate zonele cu pilozitate, inclusiv faţă. Cu timpul, în urma acestui tip de epilare, firele de păr se răresc şi cresc mai subţiri şi mai deschise la culoare”, spune medicul Oana Clătici. Dacă te epilezi acasă, citeşte bine instrucţiunile de pe ambalaj. Picioarele trebuie să fie bine uscate, în caz contrar, firele de păr nu vor mai fi smulse eficient. Aplică ceara încălzită în sensul creşterii părului, lasă câteva secunde, apoi tragi în sens opus, nu în sus. Acasă, fără riscuri poţi folosi şi benzile depilatoare cu ceară la rece.

Atenţie! Dacă te epilezi la cosmetică, asigură-te că spatulele şi ceara sunt de unică folosinţă! În caz contrar, te poţi alege cu micoze sau cu infecţii, inclusiv cu virus herpetic.

Lama şi crema, soluţii rapide, dar nu fără riscuri

Cele mai comode şi rapide metode de îndepărtare a părului nedorit sunt lama de ras şi cremele speciale. Ele nu sunt însă şi soluţia de care ai nevoie dacă vrei o epilare de durată, pentru că firele de păr vor creşte repede şi, de multe ori, mai aspru. Dacă foloseşti aparatul de ras, ai grijă să înlocuieşti mereu lama. Sub nicio formă, nu folosi lama altei persoane. Contrar obiceiului, rade părul în sensul creşterii lor, nu invers. Dacă preferi crema depilatoare, testeaz-o înainte pe o porţiune de piele, orice roşeaţă sau mâncărime putând fi un semn că eşti alergică la produsul respectiv.

Cum să eviţi foliculita

Aparatul de epilat este perfect pentru zona picioare, însă nu şi pentru părţile sensibile, precum zona inghinală. După folosirea aparatului, poţi avea neplăcuta surpriză să observi că părul îţi creşte sub piele ori că îţi apar zone roşii, purulente, urmate de zone pigmentate (foliculită). „În acest caz, se recomandă un consult dermatologic, în urma căruia vi se va indica un tratament local, care va evita apariţia leziunilor de foliculită. Este bine ca după epilare, timp de 3-4 zile, să aplicaţi o cremă cu antibiotic şi dermatocorticoid”, ne sfătuieşte medicul Oana Clătici.



Recente

Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg