Ce trebuie să ştii înainte de epilare. Sfaturi pentru a preveni probleme precum foliculita

1 shutterstock 493696552 jpg jpeg

Mai mult decât în orice anotimp, vara, orice femeie îşi doreşte picioare fără fir de păr. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi metoda de epilare potrivită ţie şi să eviţi eventualele probleme.

Mai mult decât în oricare alt anotimp, vara, picioarele au nevoie de epilare. Ai la dispoziţie mai multe metode de a îndepărta surplusul de păr, cu avantaje şi dezavantaje. Indiferent ce metodă alegi, este bine să te asiguri că nu ai niciun fel de leziuni la nivelul zonei care urmează a fi epilată. De asemenea, ai grijă şi la aluniţe! „Evitaţi zonele în care aveţi aluniţe, pentru că traumatizarea lor repetată poate determina inflamarea şi uneori chiar transformarea în melanom”, te sfătuieşte dr. Oana Clătici, medic primar dermatolog.

Ceara răreşte părul

Una dintre cele mai durabile metode de îndepărtare a părului în plus este  ceara. Astfel, poţi aştepta între trei şi şase săptămâni până la următoarea epilare. „Epilarea cu ceară poate fi folosită pentru toate zonele cu pilozitate, inclusiv faţă. Cu timpul, în urma acestui tip de epilare, firele de păr se răresc şi cresc mai subţiri şi mai deschise la culoare”, spune medicul Oana Clătici. Dacă te epilezi acasă, citeşte bine instrucţiunile de pe ambalaj. Picioarele trebuie să fie bine uscate, în caz contrar, firele de păr nu vor mai fi smulse eficient. Aplică ceara încălzită în sensul creşterii părului, lasă câteva secunde, apoi tragi în sens opus, nu în sus. Acasă, fără riscuri poţi folosi şi benzile depilatoare cu ceară la rece.

Atenţie! Dacă te epilezi la cosmetică, asigură-te că spatulele şi ceara sunt de unică folosinţă! În caz contrar, te poţi alege cu micoze sau cu infecţii, inclusiv cu virus herpetic.

Lama şi crema, soluţii rapide, dar nu fără riscuri

Cele mai comode şi rapide metode de îndepărtare a părului nedorit sunt lama de ras şi cremele speciale. Ele nu sunt însă şi soluţia de care ai nevoie dacă vrei o epilare de durată, pentru că firele de păr vor creşte repede şi, de multe ori, mai aspru. Dacă foloseşti aparatul de ras, ai grijă să înlocuieşti mereu lama. Sub nicio formă, nu folosi lama altei persoane. Contrar obiceiului, rade părul în sensul creşterii lor, nu invers. Dacă preferi crema depilatoare, testeaz-o înainte pe o porţiune de piele, orice roşeaţă sau mâncărime putând fi un semn că eşti alergică la produsul respectiv.

Cum să eviţi foliculita

Aparatul de epilat este perfect pentru zona picioare, însă nu şi pentru părţile sensibile, precum zona inghinală. După folosirea aparatului, poţi avea neplăcuta surpriză să observi că părul îţi creşte sub piele ori că îţi apar zone roşii, purulente, urmate de zone pigmentate (foliculită). „În acest caz, se recomandă un consult dermatologic, în urma căruia vi se va indica un tratament local, care va evita apariţia leziunilor de foliculită. Este bine ca după epilare, timp de 3-4 zile, să aplicaţi o cremă cu antibiotic şi dermatocorticoid”, ne sfătuieşte medicul Oana Clătici.Recente

Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg