Ce trebuie să ştii înainte de epilare. Sfaturi pentru a preveni probleme precum foliculita

1 shutterstock 493696552 jpg jpeg

Mai mult decât în orice anotimp, vara, orice femeie îşi doreşte picioare fără fir de păr. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi metoda de epilare potrivită ţie şi să eviţi eventualele probleme.

Mai mult decât în oricare alt anotimp, vara, picioarele au nevoie de epilare. Ai la dispoziţie mai multe metode de a îndepărta surplusul de păr, cu avantaje şi dezavantaje. Indiferent ce metodă alegi, este bine să te asiguri că nu ai niciun fel de leziuni la nivelul zonei care urmează a fi epilată. De asemenea, ai grijă şi la aluniţe! „Evitaţi zonele în care aveţi aluniţe, pentru că traumatizarea lor repetată poate determina inflamarea şi uneori chiar transformarea în melanom”, te sfătuieşte dr. Oana Clătici, medic primar dermatolog.

Ceara răreşte părul

Una dintre cele mai durabile metode de îndepărtare a părului în plus este  ceara. Astfel, poţi aştepta între trei şi şase săptămâni până la următoarea epilare. „Epilarea cu ceară poate fi folosită pentru toate zonele cu pilozitate, inclusiv faţă. Cu timpul, în urma acestui tip de epilare, firele de păr se răresc şi cresc mai subţiri şi mai deschise la culoare”, spune medicul Oana Clătici. Dacă te epilezi acasă, citeşte bine instrucţiunile de pe ambalaj. Picioarele trebuie să fie bine uscate, în caz contrar, firele de păr nu vor mai fi smulse eficient. Aplică ceara încălzită în sensul creşterii părului, lasă câteva secunde, apoi tragi în sens opus, nu în sus. Acasă, fără riscuri poţi folosi şi benzile depilatoare cu ceară la rece.

Atenţie! Dacă te epilezi la cosmetică, asigură-te că spatulele şi ceara sunt de unică folosinţă! În caz contrar, te poţi alege cu micoze sau cu infecţii, inclusiv cu virus herpetic.

Lama şi crema, soluţii rapide, dar nu fără riscuri

Cele mai comode şi rapide metode de îndepărtare a părului nedorit sunt lama de ras şi cremele speciale. Ele nu sunt însă şi soluţia de care ai nevoie dacă vrei o epilare de durată, pentru că firele de păr vor creşte repede şi, de multe ori, mai aspru. Dacă foloseşti aparatul de ras, ai grijă să înlocuieşti mereu lama. Sub nicio formă, nu folosi lama altei persoane. Contrar obiceiului, rade părul în sensul creşterii lor, nu invers. Dacă preferi crema depilatoare, testeaz-o înainte pe o porţiune de piele, orice roşeaţă sau mâncărime putând fi un semn că eşti alergică la produsul respectiv.

Cum să eviţi foliculita

Aparatul de epilat este perfect pentru zona picioare, însă nu şi pentru părţile sensibile, precum zona inghinală. După folosirea aparatului, poţi avea neplăcuta surpriză să observi că părul îţi creşte sub piele ori că îţi apar zone roşii, purulente, urmate de zone pigmentate (foliculită). „În acest caz, se recomandă un consult dermatologic, în urma căruia vi se va indica un tratament local, care va evita apariţia leziunilor de foliculită. Este bine ca după epilare, timp de 3-4 zile, să aplicaţi o cremă cu antibiotic şi dermatocorticoid”, ne sfătuieşte medicul Oana Clătici.Recente

4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg