Cele mai mari minciuni din istorie. Au creat haos, panică şi multă suferinţă

1 barnum s circus jpg jpeg

De la înşelăciuni, la cazuri grave de şantaj, iată cele mai mari minciuni spuse vreodată, care au avut un mare impact asupra omenirii!

Omenirea este plină de evoluţii şi de lucruri cu care ne putem mândri, dar şi de lucruri care nu ne fac cinste, cum ar fi: minciunile. Oamenii au minţit dintotdeauna, pentru a scăpa de un necaz, fără să se mai gândească la consecinţe. Unele minciuni au avut mari efecte asupra populaţiei şi au făcut ca mulţi oameni să îşi piardă locul de muncă sau chiar viaţa. Dar cum adevărul iese mereu la suprafaţă, aceste lucruri false au fost deconspirate.

Scandalul Watergate

În mai 1972, cinci bărbaţi au pătruns în sediul Comitetului Naţional Democrat din complexul Watergate, din Washington pentru a fura documentele confidenţiale. O lună mai târziu, spionii au fost arestaţi când au fost prinşi intrând din nou în clădire. În timpul anchetei, autorităţile au descoperit că bărbaţii lucrau, de fapt, pentru campania de realegere a preşedintelui Richard Nixon. În ciuda suspiciunilor, Nixon a fost reales pentru al doilea mandat, după ce a negat implicarea sa în scandal. Washington Post a dezvăluit că preşedintele se afla în spatele cazului Watergate datorită unui denunţător anonim FBI. Pe 9 august 1974, Nixon a devenit primul preşedinte american care a demisionat.

Schema Ponzi

Charles Ponzi, un imigrant italian, a făcut o avere pe spatele oamenilor pe care i-a minţit mulţi ani la rând. De fapt, a fost atât de priceput să mintă, încât Guvernul a numit un tip de fraudă după el, „Schema Ponzi‟. Această operaţiune investiţională frauduloasă implică plata unor profituri mari a unor investitori, de pe urma unor fonduri investite de alte persoane şi nu de pe urma veniturilor pe care afacerea le-a generat. În anul 1920, Ponzi a înşelat mii de cetăţeni din New England, convingându-i să investească într-o schemă de speculaţii cu mărci poştale. La apogeul uriaşei sale înşelăciuni, Ponzi câştiga 250.000 de dolari pe zi, 3 milioane de dolari în banii de astăzi. În final, Ponzi a fost primit în total 86 de acuzaţii de fraudă.

Explozia de la Cernobîl

Pe 26 aprilie 1986, o explozie a unei centrale nucleare (de 400 de ori mai mare decât bomba atomică de la Hiroshima) în Cernobîl, (Ucraina) a expus la radiaţii milioane de oameni care trăiau în URSS. A durat o zi întreagă, după acest incident, ca autorităţile să înceapă să evacueze locuitorii din oraşele din apropiere. Mihail Gorbaciov, secretar general al Partidului Comunist, a ascuns iniţial efectele devastatoare pe care explozia de la Cernobîl le-a avut, acesta mărturisind abia dupa 18 zile de la incident cât de oribine au fost de fapt efectele exploziei asupra locuitorilor.

Anastasia cea falsă

În anul 1918, revoluţionarii i-au executat pe membrii rămaşi ai dinastivei Romanov - ţarul Nicolae al II-lea, împărăteasa sa şi pe cei cinci copii ai lor, într-un subsol din Ekaterinburg. Dar, după acest masacru, în lume au apărut zvonuri conform cărora fiica lor cea mai mică, Anastasia, a scăpat. Multe impostoare au susţinut că ele sunt, de fapt, Anastasia, fiica ţarului. Cea mai faimoasă impostoare a Anastasiei, a fost tânăra Anna Anderson. În 1920, Anna a fost demascată şi a încercat să se sinucidă, însă a fost salvată la timp.

Circul Barnum

Phineas Taylor Barnum a creat un spectacol fantastic de circ, cu ajutorul căruia a distrat milioane de oameni. Show-ul a fost numit „cel mai mare spectacol de pe Pământ‟, însă, în timp, s-a descoperit că domnul Barnum a făcut o avere din minciuni. Deşi în faţa publicului apărea ca un mare om de divertisment, în spatele scenei el exploata diverse persoane pentru amuzament, deşi scalvia era interzisă total în acele timpuri. De pildă, el a susţinut în multe turneuri că Joice Heth, o femeie de culoare, este fosta doică a lui George Washington şi că are 161 de ani. Acest lucru era fals, iar după ce a murit, autopsia a arătat că femeia avea doar 84 de ani.

Sursă foto: PinterestRecente

horoscop shutterstock 1913521300 jpg
vedete serioase jpg
J Lo jpg
Coperta CPF 11 jpeg
kardashian1 jpg
Festivalul Opera Copiilor OCC JPG
Bobby Brown si Whitney Houston jpg
luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Victoria Beckham jpg
Elvis Presley
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg